М’ясні котлети з капустою і фаршем
Звичайні котлети з фаршу напевно люблять багато хто, але ось їх калорійність відлякує прихильників здорового харчування. Додавши в звичний рецепт звичайну білокачанну капусту, можна знизити калорійність страви, надати йому свіжості і соковитості. Сам процес приготування від цього не ускладниться. Фарш підійде будь-який, але для дієтичного страви краще взяти курку або індичку.
Інгредієнти:
- 300 г білокачанної капусти;
- 500 г фаршу;
- 2 цибулини;
- 1 яйце;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Дрібно нашаткувати капусту і обім’яти її руками, цибулю посікти кубиками.
- Фарш змішати з яйцем, посолити і поперчити.
- У тарілку викласти овочі з фаршем, добре вимісити отриману масу.
- Змочити руки водою і сформувати котлетки, розігріти сковороду з рослинним маслом.
- Обсмажити котлети з обох боків до золотистої скоринки.
- Залити в сковороду невелику кількість води, зменшити вогонь і тушкувати котлети ще 40 хвилин під закритою кришкою.