Котлети з капусти

М’ясні котлети з капустою і фаршем

Звичайні котлети з фаршу напевно люблять багато хто, але ось їх калорійність відлякує прихильників здорового харчування. Додавши в звичний рецепт звичайну білокачанну капусту, можна знизити калорійність страви, надати йому свіжості і соковитості. Сам процес приготування від цього не ускладниться. Фарш підійде будь-який, але для дієтичного страви краще взяти курку або індичку.
Інгредієнти:

  • 300 г білокачанної капусти;
  • 500 г фаршу;
  • 2 цибулини;
  • 1 яйце;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Дрібно нашаткувати капусту і обім’яти її руками, цибулю посікти кубиками.
  • Фарш змішати з яйцем, посолити і поперчити.
  • У тарілку викласти овочі з фаршем, добре вимісити отриману масу.
  • Змочити руки водою і сформувати котлетки, розігріти сковороду з рослинним маслом.
  • Обсмажити котлети з обох боків до золотистої скоринки.
  • Залити в сковороду невелику кількість води, зменшити вогонь і тушкувати котлети ще 40 хвилин під закритою кришкою.