Котлети з капусти

Пісні котлети з цвітної капусти в духовці

Сучасні господині часто готують різні ласощі з цвітної капусти, але далеко не всім приходить в голову використовувати цей продукт для котлет. Така страва стане приємним відкриттям для всієї родини. Його можна подати найменшим її представникам, приготувати під час посту або дієти. Хліб підійде білий або сірий. При цьому він не повинен бути занадто м’яким.
Інгредієнти:

  • 1 качан цвітної капусти;
  • 1 цибулина;
  • 2 шматочки хліба;
  • Зелень;
  • Панірувальні сухарі;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Капусту розібрати на суцвіття, добре промити.
  • У каструльці закип’ятити воду, посолити, варити капусту на середньому вогні 10 хвилин.
  • Хліб замочити у воді, потім віджати зайву рідину і викласти м’якоть в глибоку тарілочку.
  • Готову капусту потовкти до стану пюре (можна скористатися блендером) і додати до хліба.
  • Отриманий «фарш» посолити і поперчити за смаком, перемішати.
  • В загальну мисочку додати подрібнену зелень і цибулю, ще раз все змішати до однорідності.
  • Форму для випічки застелити фольгою або присипати панірувальними сухарями.
  • З капусти скачати невеликі кульки, кожен обваляти в сухарях і викласти у форму.
  • Трохи придавити котлети рукою, зробивши їх більш плоскими, і відправити в духовку, нагріту до 180 градусів.
  • Запікати 30 хвилин, потім котлетки перевернути і готувати ще 15 хвилин.