Котлети з кабачків – рецепти з фото

Котлети з кабачків і м’ясного фаршу в духовці

Хоча котлети з кабачка прийнято відносити до низькокалорійної їжі, в цьому рецепті краще використовувати жирний фарш, наприклад, свинячий. Так страва виходить соковитим і відмінно пропікається. У фарш можна додати шматочок білого хліба, вимоченого в молоці.
Інгредієнти:

  • 600 г м’ясного фаршу;
  • 1 кабачок;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Кабачок очистити від шкірки і натерти.
  • Цибулю дрібно нарізати, або подрібнити в блендері.
  • Змішати в одній посуді м’ясний фарш, натертий кабачок, цибулю і сире яйце.
  • Ретельно перемішати фарш і зліпити з нього биточки.
  • Деко застелити пекарської папером і викласти котлетки.
  • Випікати півгодини при температурі 190 градусів.

Овочеві котлети з кабачків і картоплі

Легкі, свіжі котлетки для любителів здорової їжі. Для тих, хто дотримується дієти, таке блюдо цілком замінить повноцінний обід, а для інших стане апетитним перекусом. Кількість борошна в рецепті не зазначено – його необхідно визначати, у залежності від того, наскільки рідким вийшов овочевий фарш.
Інгредієнти:

  • 500 г кабачка;
  • 4 яйця;
  • 4 картоплини;
  • Петрушка;
  • Борошно;
  • Панірувальні сухарі;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Кабачки почистити, натерти на тертці і злегка віджати.
  • Картоплю очистити, розрізати на невеликі частини і відварити.
  • Потовкти картоплю в пюре, остудити і змішати з кабачками.
  • Додати до овочів 2 яйця, трохи борошна і мелконарезанного петрушку.
  • Овочевий фарш посолити, поперчити і добре перемішати.
  • Решта 2 яйця збити, панірувальні сухарі висипати на тарілку.
  • Зліпити котлети, обмокнуть спочатку в сухарі, потім в яєчну суміш.
  • Обсмажувати на рослинній олії з обох сторін, поки котлети не зарум’яняться.

Тепер ви знаєте, як готувати котлети з кабачків. Приємного апетиту!
Котлети з кабачків – це ніжне, поживне і корисне для здоров’я частування, яке стане чудовою альтернативою жирних м’ясних страв. Кабачок можна знайти в магазинах в будь-який час року, а власники власних городів завжди отримують щедрий урожай цього овоча. Перед тим, як приготувати котлети з кабачків, краще ознайомитися з декількома корисними рекомендаціями:

  • Після додавання овочів, м’ясний фарш може стати трохи рідким. Це ніяк не вплине на смак і процес приготування котлет, так що зливати сік не варто;
  • Якщо все ж хочеться позбутися від зайвої рідини, можна додати до кабачків трохи борошна, манної крупи або білого хліба;
  • Щоб прискорити процес приготування овочевих котлет, можна заздалегідь відварити овочі і заморозити їх у морозилці. Потім можна буде розморозити їх у будь-який зручний момент, подрібнити за допомогою блендера і відразу ж смажити;
  • Щоб котлети не вийшли занадто жирними, після смаження їх краще викласти на паперові серветки. Вони вберуть зайве масло;
  • Перед тим, як зробити котлети, фарш рекомендується відбити. Тоді процес формування биточків значно скоротиться, і вони не будуть розпадатися.