Котлети з кабачків і м’ясного фаршу в духовці
Хоча котлети з кабачка прийнято відносити до низькокалорійної їжі, в цьому рецепті краще використовувати жирний фарш, наприклад, свинячий. Так страва виходить соковитим і відмінно пропікається. У фарш можна додати шматочок білого хліба, вимоченого в молоці.
Інгредієнти:
- 600 г м’ясного фаршу;
- 1 кабачок;
- 1 цибулина;
- 1 яйце;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Кабачок очистити від шкірки і натерти.
- Цибулю дрібно нарізати, або подрібнити в блендері.
- Змішати в одній посуді м’ясний фарш, натертий кабачок, цибулю і сире яйце.
- Ретельно перемішати фарш і зліпити з нього биточки.
- Деко застелити пекарської папером і викласти котлетки.
- Випікати півгодини при температурі 190 градусів.
Овочеві котлети з кабачків і картоплі
Легкі, свіжі котлетки для любителів здорової їжі. Для тих, хто дотримується дієти, таке блюдо цілком замінить повноцінний обід, а для інших стане апетитним перекусом. Кількість борошна в рецепті не зазначено – його необхідно визначати, у залежності від того, наскільки рідким вийшов овочевий фарш.
Інгредієнти:
- 500 г кабачка;
- 4 яйця;
- 4 картоплини;
- Петрушка;
- Борошно;
- Панірувальні сухарі;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Кабачки почистити, натерти на тертці і злегка віджати.
- Картоплю очистити, розрізати на невеликі частини і відварити.
- Потовкти картоплю в пюре, остудити і змішати з кабачками.
- Додати до овочів 2 яйця, трохи борошна і мелконарезанного петрушку.
- Овочевий фарш посолити, поперчити і добре перемішати.
- Решта 2 яйця збити, панірувальні сухарі висипати на тарілку.
- Зліпити котлети, обмокнуть спочатку в сухарі, потім в яєчну суміш.
- Обсмажувати на рослинній олії з обох сторін, поки котлети не зарум’яняться.
Тепер ви знаєте, як готувати котлети з кабачків. Приємного апетиту!
Котлети з кабачків – це ніжне, поживне і корисне для здоров’я частування, яке стане чудовою альтернативою жирних м’ясних страв. Кабачок можна знайти в магазинах в будь-який час року, а власники власних городів завжди отримують щедрий урожай цього овоча. Перед тим, як приготувати котлети з кабачків, краще ознайомитися з декількома корисними рекомендаціями:
- Після додавання овочів, м’ясний фарш може стати трохи рідким. Це ніяк не вплине на смак і процес приготування котлет, так що зливати сік не варто;
- Якщо все ж хочеться позбутися від зайвої рідини, можна додати до кабачків трохи борошна, манної крупи або білого хліба;
- Щоб прискорити процес приготування овочевих котлет, можна заздалегідь відварити овочі і заморозити їх у морозилці. Потім можна буде розморозити їх у будь-який зручний момент, подрібнити за допомогою блендера і відразу ж смажити;
- Щоб котлети не вийшли занадто жирними, після смаження їх краще викласти на паперові серветки. Вони вберуть зайве масло;
- Перед тим, як зробити котлети, фарш рекомендується відбити. Тоді процес формування биточків значно скоротиться, і вони не будуть розпадатися.