Котлети з яловичини і курячого фаршу в духовці
Котлети з яловичого фаршу з додаванням курки самі по собі все одно виходять сухуватими. Саме тому краще не смажити їх на сковороді, а запекти в духовці з додаванням сметани і молока. Особливістю страви послужить начинка з відварених яєць і зеленого лука. У розрізі такі колеты з яловичого фаршу виглядають дуже святково і апетитно. Шкоринку з хліба необхідно зрізати, тільки якщо вона черства. Якщо хліб свіжий, можна використовувати цілі скибочки.
Інгредієнти:
- 600 г змішаного фаршу;
- 100 г білого хліба;
- 4 зубчики часнику;
- 1 ст. л. манної крупи;
- 2 цибулини;
- 3 яйця;
- 3 ст. л. сметани;
- 50 г вершкового масла;
- Зелена цибуля;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Відварити 2 яйця, дати їм охолонути, потім очистити і нарізати дрібними кубиками.
- Білий хліб замочити в молоці на кілька хвилин.
- Фарш змішати з рештою яйцем, сіллю і перцем.
- Також в миску з фаршем додати розмоклий хліб, манну крупу, сметану і пропущений через прес часник.
- Все ретельно перемішати і поставити в холодильник на час приготування начинки.
- Дрібно посікти цибулю і смажити до золотистого кольору на вершковому маслі.
- Подрібнити зелену цибулю, змішати його з ріпчастою, додати до них варені яйця і перемішати.
- Посолити і поперчити начинку за смаком, духовку нагріти до 200 градусів.
- Сформувати котлети: фарш розплющити на долоньці в плоску корж, на середину викласти трохи начинки, загорнути її у фарш.
- Обваляти котлети з яловичого фаршу в панірувальних сухарях і викласти в один шар на змащений вершковим маслом деко.
- Запікати котлети в духовці 35 хвилин.