Котлети з яловичого фаршу

Котлети з яловичини і курячого фаршу в духовці

Котлети з яловичого фаршу з додаванням курки самі по собі все одно виходять сухуватими. Саме тому краще не смажити їх на сковороді, а запекти в духовці з додаванням сметани і молока. Особливістю страви послужить начинка з відварених яєць і зеленого лука. У розрізі такі колеты з яловичого фаршу виглядають дуже святково і апетитно. Шкоринку з хліба необхідно зрізати, тільки якщо вона черства. Якщо хліб свіжий, можна використовувати цілі скибочки.
Інгредієнти:

  • 600 г змішаного фаршу;
  • 100 г білого хліба;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 ст. л. манної крупи;
  • 2 цибулини;
  • 3 яйця;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 50 г вершкового масла;
  • Зелена цибуля;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Відварити 2 яйця, дати їм охолонути, потім очистити і нарізати дрібними кубиками.
  • Білий хліб замочити в молоці на кілька хвилин.
  • Фарш змішати з рештою яйцем, сіллю і перцем.
  • Також в миску з фаршем додати розмоклий хліб, манну крупу, сметану і пропущений через прес часник.
  • Все ретельно перемішати і поставити в холодильник на час приготування начинки.
  • Дрібно посікти цибулю і смажити до золотистого кольору на вершковому маслі.
  • Подрібнити зелену цибулю, змішати його з ріпчастою, додати до них варені яйця і перемішати.
  • Посолити і поперчити начинку за смаком, духовку нагріти до 200 градусів.
  • Сформувати котлети: фарш розплющити на долоньці в плоску корж, на середину викласти трохи начинки, загорнути її у фарш.
  • Обваляти котлети з яловичого фаршу в панірувальних сухарях і викласти в один шар на змащений вершковим маслом деко.
  • Запікати котлети в духовці 35 хвилин.