Котлети з яловичого фаршу

Смачні котлети з свино-яловичого фаршу

Поєднання яловичого і свинячого фаршу вважається класичним. Ним користуються абсолютно всі кулінари, адже такі «змішані» котлетки виходять особливо смачними, соковитими і поживними. Запропонований рецепт, по суті, також є традиційним способом приготування котлет з свино-яловичого фаршу, так що їм можуть скористатися навіть початківці кулінари, щоб ближче познайомитися з цією стравою.
Інгредієнти:

  • 1 кг свино-яловичого фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 3 скибочки хліба;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1/3 склянки молока;
  • 100 г вершкового масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Фарш (або м’ясо) два рази пропустити через м’ясорубку.
  • Подрібнити ножем ріпчасту цибулю, змішати його з фаршем.
  • Зрізати з хліба скориночки, м’якоть замочити в мисочці з молоком.
  • Пропустити через прес часник і додати до фаршу.
  • Через 10 хвилин відправити слідом розмоклий хліб (від молока не віджимати!).
  • Фарш посолити і поперчити за смаком, ретельно вимісити і гарненько відбити.
  • Вершкове масло нарізати дрібними кубиками і додати у фарш (у холодному вигляді).
  • Поставити миску з фаршем на 1 годину в холодильник.
  • Змочити руки водою і зліпити невеликі котлетки, обсмажити їх на сковороді з рослинним маслом або приготувати на пару.

Тепер ви знаєте, як готувати котлети з яловичого фаршу. Приємного апетиту!
Котлети з яловичого фаршу – це одна з тих страв, що швидко готується і ніколи не приїдається. Досить трохи змінити рецепт або зробити інший гарнір, і вже вийде нова страва. Наступні поради від досвідчених кулінарів допоможуть зрозуміти всі тонкощі, як готувати котлети з яловичого фаршу тим чи іншим способом:

  • Щоб котлети з яловичого фаршу стали м’якшими ніжніше, в кінці приготування покладіть на кожну по шматочку вершкового масла. Потім відправте блюдо в духовку або ж потримайте кілька хвилин під закритою кришкою, в залежності від обраного способу приготування;
  • Заморожений яловичий фарш ні в якому разі не розморожуйте за допомогою мікрохвильової печі або опалювальних приладів. Потрібно використовувати самий щадний варіант – заздалегідь поставити миску з фаршем на нижню полицю холодильника;
  • Зробити котлети з яловичого фаршу соковитими можна з допомогою свинячого сала. На 1 кілограм фаршу потрібно додати 100 г сала, пропущеного через м’ясорубку;
  • Яловичий фарш для котлет обов’язково пропускають через м’ясорубку два рази. При цьому неважливо, чи використовуєте ви свіже м’ясо або ж вже готовий фарш з магазину;
  • Не полінуйтеся відбити готовий яловичий фарш – так він збагатиться киснем, у результаті котлети виходять м’якими і повітряними.