Пісні котлети з гречки з грибами
Пісна їжа теж може бути смачною, ситною і поживною. Тому в приклад ці незвичайні котлетки, який порадують домочадців своїм приголомшливим ароматом і цікавими смаковими поєднаннями. Замість печериць можна взяти гливи. Також підійдуть лісові гриби, але їх доведеться попередньо проварити 15-20 хвилин. Якщо страва готується не в час посту, можна додати у фарш із гречки з грибами одне яйце. Так котлети будуть краще тримати форму під час смаження.
Інгредієнти:
- 230 г гречаної крупи;
- 300 г печериць;
- 1 цибулина;
- 1 пучок петрушки;
- 50 р пшеничного борошна;
- 50 мл оливкової олії;
- 10 г орегано;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Зварити гречану крупу до готовності в підсоленій воді.
- Нарізати пластинками печериці, цибулю – дрібними кубиками.
- Змастити оливковою олією сковороду, смажити до золотистого кольору цибулю, потім додати гриби.
- Приправити гриби з цибулею сіль, чорним перцем і орегано, перемішати і смажити до готовності печериць.
- Додати в сковорідку з піджаркою гречану крупу, злегка обсмажити.
- Подрібнити петрушку, змішати її з вмістом сковорідки, перекласти все в чашу блендера.
- Довести гречану масу до однорідного стану, руки змочити у воді і сформувати з отриманого фаршу котлетки.
- Кожну котлету з гречки з грибами обваляти в борошні і обсмажити з двох сторін на оливковій олії.
Тепер ви знаєте, як готувати котлети з гречки. Приємного апетиту!
Котлети з гречки можуть стати основою для багатьох цікавих і незвичайних страв. Можна доповнити їх м’ясом або овочами смачними соусами і ароматними спеціями. Прочитайте наступні рекомендації, і ви дізнаєтеся, як приготувати котлети з гречки для всієї родини так, щоб вийшло ситне вишукане частування:
- Щоб зварити розсипчасту гречку для котлет, потрібно додати в каструльку в два рази більше води по відношенню до крупі. Посолити кашу краще в процесі варіння;
- Для цієї страви потрібно постаратися вибрати якісну гречану крупу без «чернушек» та іншого сміття. Якщо вони все ж зустрічаються, доведеться гречку перебрати перед початком приготування;
- Змочіть руки у прохолодно водички, щоб було простіше ліпити котлети з гречки. Якщо цього не зробити, «фарш» може прилипати до рук і з ним стане вкрай незручно працювати;
- Всі продукти, які входять до складу котлеток, змішувати гарячими не можна, тому заздалегідь приготуйте кашу, обсмажте овочі або гриби, потім дайте їм охолонути і приступайте до приготування фаршу;
- Щоб всі інгредієнти не залишилися в сирому вигляді, краще заздалегідь довести їх до напівготовності або ж дуже дрібно нарізати і лише потім змішати з гречкою. Справа в тому, що котлети з гречки смажаться дуже швидко.