Котлети з гречки

Пісні котлети з гречки з грибами

Пісна їжа теж може бути смачною, ситною і поживною. Тому в приклад ці незвичайні котлетки, який порадують домочадців своїм приголомшливим ароматом і цікавими смаковими поєднаннями. Замість печериць можна взяти гливи. Також підійдуть лісові гриби, але їх доведеться попередньо проварити 15-20 хвилин. Якщо страва готується не в час посту, можна додати у фарш із гречки з грибами одне яйце. Так котлети будуть краще тримати форму під час смаження.
Інгредієнти:

  • 230 г гречаної крупи;
  • 300 г печериць;
  • 1 цибулина;
  • 1 пучок петрушки;
  • 50 р пшеничного борошна;
  • 50 мл оливкової олії;
  • 10 г орегано;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Зварити гречану крупу до готовності в підсоленій воді.
  • Нарізати пластинками печериці, цибулю – дрібними кубиками.
  • Змастити оливковою олією сковороду, смажити до золотистого кольору цибулю, потім додати гриби.
  • Приправити гриби з цибулею сіль, чорним перцем і орегано, перемішати і смажити до готовності печериць.
  • Додати в сковорідку з піджаркою гречану крупу, злегка обсмажити.
  • Подрібнити петрушку, змішати її з вмістом сковорідки, перекласти все в чашу блендера.
  • Довести гречану масу до однорідного стану, руки змочити у воді і сформувати з отриманого фаршу котлетки.
  • Кожну котлету з гречки з грибами обваляти в борошні і обсмажити з двох сторін на оливковій олії.

Тепер ви знаєте, як готувати котлети з гречки. Приємного апетиту!
Котлети з гречки можуть стати основою для багатьох цікавих і незвичайних страв. Можна доповнити їх м’ясом або овочами смачними соусами і ароматними спеціями. Прочитайте наступні рекомендації, і ви дізнаєтеся, як приготувати котлети з гречки для всієї родини так, щоб вийшло ситне вишукане частування:

  • Щоб зварити розсипчасту гречку для котлет, потрібно додати в каструльку в два рази більше води по відношенню до крупі. Посолити кашу краще в процесі варіння;
  • Для цієї страви потрібно постаратися вибрати якісну гречану крупу без «чернушек» та іншого сміття. Якщо вони все ж зустрічаються, доведеться гречку перебрати перед початком приготування;
  • Змочіть руки у прохолодно водички, щоб було простіше ліпити котлети з гречки. Якщо цього не зробити, «фарш» може прилипати до рук і з ним стане вкрай незручно працювати;
  • Всі продукти, які входять до складу котлеток, змішувати гарячими не можна, тому заздалегідь приготуйте кашу, обсмажте овочі або гриби, потім дайте їм охолонути і приступайте до приготування фаршу;
  • Щоб всі інгредієнти не залишилися в сирому вигляді, краще заздалегідь довести їх до напівготовності або ж дуже дрібно нарізати і лише потім змішати з гречкою. Справа в тому, що котлети з гречки смажаться дуже швидко.