Котлети з гречкою і фаршем в духовці
Важко визначити, який з інгредієнтів грає головну роль в цій страві – гречка або ж м’ясний фарш. Здавалося б, використані для котлет тільки найпростіші продукти, але частування при цьому виходить дуже смачним і ситним. Можна подавати без гарніру, як самостійне блюдо. Калорійність котлет з гречкою буде прямо залежати від обраного м’яса. Для дієтичного варіанти частування візьміть курку або індичку, а для соковитих поживних биточків – свинину з яловичиною.
Інгредієнти:
- 1 стакан гречаної крупи;
- 500 г м’ясного фаршу;
- 1 морква;
- 2 ст. л. сметани;
- 2 яйця;
- 1 цибулина;
- 20 мл рослинного масла;
- 3 зубчики часнику;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Гречану крупу ретельно промити і висипати в каструльку, залити двома склянками чистої води.
- Готувати гречану кашу до готовності, в процесі трохи посолити.
- На дрібній тертці натерти моркву, дуже дрібно нарізати цибулю.
- Цибулю з морквою обсмажити до готовності на рослинному маслі.
- Готову гречку змішати з сирим м’ясним фаршем, до них вбити яйця, додати спеції за смаком.
- Пропустити через прес часник, викласти його у фарш разом зі сметаною, все добре перемішати.
- Змішати яйця і м’ясо з обсмаженими овочами і ще раз вимісити фарш.
- Зліпити однакові котлетки невеликого розміру, викласти їх в один шар на змащений маслом деко.
- Запікати котлети з гречки і фаршу в духовці при 200 градусах до золотистого кольору (приблизно 30 хвилин).