Котлети з гречки

Котлети з гречкою і фаршем в духовці

Важко визначити, який з інгредієнтів грає головну роль в цій страві – гречка або ж м’ясний фарш. Здавалося б, використані для котлет тільки найпростіші продукти, але частування при цьому виходить дуже смачним і ситним. Можна подавати без гарніру, як самостійне блюдо. Калорійність котлет з гречкою буде прямо залежати від обраного м’яса. Для дієтичного варіанти частування візьміть курку або індичку, а для соковитих поживних биточків – свинину з яловичиною.
Інгредієнти:

  • 1 стакан гречаної крупи;
  • 500 г м’ясного фаршу;
  • 1 морква;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 2 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 20 мл рослинного масла;
  • 3 зубчики часнику;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Гречану крупу ретельно промити і висипати в каструльку, залити двома склянками чистої води.
  • Готувати гречану кашу до готовності, в процесі трохи посолити.
  • На дрібній тертці натерти моркву, дуже дрібно нарізати цибулю.
  • Цибулю з морквою обсмажити до готовності на рослинному маслі.
  • Готову гречку змішати з сирим м’ясним фаршем, до них вбити яйця, додати спеції за смаком.
  • Пропустити через прес часник, викласти його у фарш разом зі сметаною, все добре перемішати.
  • Змішати яйця і м’ясо з обсмаженими овочами і ще раз вимісити фарш.
  • Зліпити однакові котлетки невеликого розміру, викласти їх в один шар на змащений маслом деко.
  • Запікати котлети з гречки і фаршу в духовці при 200 градусах до золотистого кольору (приблизно 30 хвилин).