Коржі на кефірі з сиром в духовці
Смачні рум’яні паляниці стануть чудовою альтернативою хлібу, який несподівано закінчився. Їх добре приготувати на сніданок і подати до чаю або кави. Прованські трави і паприку можна замінити на будь-які спеції за власним смаком. Тісто по цьому рецепту можна використовувати для приготування основи для піци.
Інгредієнти:
- кефір — 150 г;
- молоко — 150 г;
- борошно — 3,5 ст;
- цукор — 1 ст. л.;
- сіль — 1 ч. л.;
- сир — 100 г;
- сухі дріжджі — 1 ст. л.;
- суха паприка — 1 ст. л.;
- прованські трави — 1 ст. л.;
- олія оливкова — 3 ст .л.
Спосіб приготування:
- Молоко і кефір трохи нагріваємо. Додаємо цукор, сіль, дріжджі і оливкове масло. Масу добре перемішуємо.
- Додаємо борошно, замішуємо тісто, залишаємо піднятися на 60 хвилин.
- Готове тісто ділимо на дві частини, розкачуємо в коржі.
- Коржі викладаємо на деко (попередньо змащений маслом). Даємо піднятися (15 хвилин).
- Сир натираємо на тертці.
- Коржі змащуємо оливковою олією, зверху посипаємо паприкою, прованськими травами і тертим сиром.
- Запікаємо в духовці (180°С) 20 хвилин. Подаємо в гарячому або холодному вигляді в якості хліба до других або першим стравам.
Тепер ви знаєте, як готувати коржі на кефірі. Приємного апетиту!
Сніданок вважається головною трапезою дня, а якщо при цьому він ще смачний і запорукою прекрасного настрою. Але головне — він повинен бути ситним, але не важким. Цим вимогам повністю відповідають коржі на кефірі, які чудово підійдуть до ранкового чаю або кави. А ще вони замінять хліб, якщо цей продукт несподівано закінчиться. Про те, як смачно приготувати коржі на кефірі, розкажуть досвідчені кулінари:
- Коржі виходять особливо ніжними і ароматними, якщо їх обсмажувати на вершковому маслі.
- Додайте в тісто ароматні трави, спеції, дрібно порізану зелень, подрібнений часник. Тоді коржі придбають особливу пікантність і приголомшливий аромат.
- Після приготування прісного тіста дайте йому настоятися протягом 15 хвилин: коржі вийдуть більш повітряними і пишними.
- Сухі дріжджі в рецепті можна замінити на свіжі пресовані.
- Борошно перед додаванням в тісто бажано просіяти: так вона збагатиться киснем, і випічка вийде більш пишною.
- За бажанням можна приготувати коржі з начинкою. Використовуйте такі варіанти: натертий сир; смажені гриби; відварне або запечене м’ясо, порізане на шматочки; м’ясний фарш, обсмажений з овочами; сир із зеленню; відварені яйця.