Коржі на кефірі

Смачні сирні коржики на кефірі

Сирні коржики — неймовірно смачне блюдо, яке виручить, коли немає бажання довго стояти біля плити, але хочеться побалувати близьких чимось смачним. Для їх приготування знадобиться зовсім небагато продуктів, які, напевно, є у вас вдома. Зазвичай роблять коржики з дріжджового тіста, але на його приготування потрібно час. А випічка по цьому рецепту буде готова вже через 15 хвилин. Для коржів можна вибрати будь-який сир твердих сортів.
Інгредієнти:

  • борошно — 2,5 ст.;
  • кефір — 1 склянка;
  • сода — ½ ч. л.;
  • сир — 200 г;
  • сіль — ½ ч. л.;
  • цукор — ½ ч. л.;
  • олія рослинна.

Спосіб приготування:

  • Кефір вливаємо в миску, додаємо соду, сіль, цукор, добре перемішуємо.
  • Борошно просіваємо, сир натираємо на тертці. Інгредієнти відправляємо в кефірну масу. Замішуємо густе тісто, скачуємо його в кулю, розрізаємо на чотири частини.
  • Кожну частину тіста розкачуємо в корж товщиною 5 мм
  • Коржі обсмажуємо в рослинному маслі з двох боків до появи приємною рум’яної скоринки.
  • Готові коржі складаємо на блюдо, подаємо гарячими. До них можна запропонувати сметану або мед. Випічка готується дуже швидко, тому підійде в якості сніданку на швидку руку.