Коржі на кефірі

Швидкі коржі на кефірі на сковороді

Такі м’які і пишні паляниці цілком зможуть замінити хліб, а цей рецепт може стати одним з улюблених на вашій кухні. При бажанні кефір можна замінити будь-яким іншим кисломолочним продуктом.
Інгредієнти:

  • борошно — 500 г;
  • кефір — 500 мл;
  • яйце — 1 шт.;
  • масло вершкове — 50 г;
  • сода — 1 ч. л.;
  • масло рослинне — 2 ст. л.;
  • оцет — 1 ч. л.;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • Кефір попередньо дістаємо з холодильника, перелити в миску, залишаємо на 15 хвилин.
  • Соду гасимо кількома краплями оцту (якщо дуже кислий кефір, соду класти не потрібно), додаємо в кефір, добре перемішуємо вінчиком.
  • До кефірної маси додаємо яйце, рослинне масло, знову перемішуємо.
  • Борошно просіваємо, відправляємо до кефіру. Тісто вимішуємо до однорідності, воно повинно вийти м’яким, при цьому трохи липнути до рук.
  • Миску з тестом накриваємо тканинним рушником, залишаємо на 15 хвилин.
  • Потім тісто викладаємо на стіл, трохи присипаний борошном, добре вимішуємо.
  • Скачуємо тісто в джгут, нарізаємо на шматочки. Із зазначеної кількості інгредієнтів повинно вийти приблизно 18 коржів.
  • Кожен шматочок розкачуємо до товщини 1 см, залишаємо на 15 хвилин.
  • На сковороду вливаємо олію, добре прогріваємо, викладаємо корж. Швидко обсмажуємо на сильному вогні з двох боків до появи приємною рум’яної скоринки. Потім зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо кришкою сковороду, смажимо ще кілька хвилин.
  • Готові коржі складаємо на тарілку гіркою, попередньо кожен виріб промаківающімі паперовою серветкою, щоб видалити надлишки жиру.
  • Кожну гарячий корж змащуємо маслом, зверху посипаємо сіллю.
  • Готові коржі можна подати до столу як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.