Швидкі коржі на кефірі на сковороді
Такі м’які і пишні паляниці цілком зможуть замінити хліб, а цей рецепт може стати одним з улюблених на вашій кухні. При бажанні кефір можна замінити будь-яким іншим кисломолочним продуктом.
Інгредієнти:
- борошно — 500 г;
- кефір — 500 мл;
- яйце — 1 шт.;
- масло вершкове — 50 г;
- сода — 1 ч. л.;
- масло рослинне — 2 ст. л.;
- оцет — 1 ч. л.;
- сіль.
Спосіб приготування:
- Кефір попередньо дістаємо з холодильника, перелити в миску, залишаємо на 15 хвилин.
- Соду гасимо кількома краплями оцту (якщо дуже кислий кефір, соду класти не потрібно), додаємо в кефір, добре перемішуємо вінчиком.
- До кефірної маси додаємо яйце, рослинне масло, знову перемішуємо.
- Борошно просіваємо, відправляємо до кефіру. Тісто вимішуємо до однорідності, воно повинно вийти м’яким, при цьому трохи липнути до рук.
- Миску з тестом накриваємо тканинним рушником, залишаємо на 15 хвилин.
- Потім тісто викладаємо на стіл, трохи присипаний борошном, добре вимішуємо.
- Скачуємо тісто в джгут, нарізаємо на шматочки. Із зазначеної кількості інгредієнтів повинно вийти приблизно 18 коржів.
- Кожен шматочок розкачуємо до товщини 1 см, залишаємо на 15 хвилин.
- На сковороду вливаємо олію, добре прогріваємо, викладаємо корж. Швидко обсмажуємо на сильному вогні з двох боків до появи приємною рум’яної скоринки. Потім зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо кришкою сковороду, смажимо ще кілька хвилин.
- Готові коржі складаємо на тарілку гіркою, попередньо кожен виріб промаківающімі паперовою серветкою, щоб видалити надлишки жиру.
- Кожну гарячий корж змащуємо маслом, зверху посипаємо сіллю.
- Готові коржі можна подати до столу як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.