Класична збірна м'ясна солянка

Класична збірна м’ясна солянка з ковбасою і капустою

Ковбасний варіант солянки по праву вважається самим економним, адже варенка і балик коштують значно менше, ніж свіжа свинина або яловичина. Зрозуміло, смак страви буде кардинально іншим, але всі принципи приготування будуть дотримані, так що домашні із задоволенням спробують новий ситний суп. Оскільки до складу входить ще і квашена капуста, важливо не переборщити з кислотою. У випадку «перебору» рекомендується додати в солянку трохи цукру.
Інгредієнти:

  • 300 г вареної ковбаси;
  • 300 г копченої ковбаси;
  • 150 г квашеної капусти;
  • 5 маринованих огірків;
  • 200 г балика;
  • 6 картоплин;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 1 цибулина;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Картоплю почистити, нарізати кубиками і залити водою, поставити варитися.
  • Нарізати соломкою обидва види ковбаси і балик.
  • Обсмажити ковбасні вироби на сковороді до рум’яності.
  • Перекласти м’ясні інгредієнти до картоплі відразу, як закипить вода.
  • Обсмажити до готовності цибулю і огірки, нарізані дрібними кубиками.
  • Додати на сковороду томатну пасту, перемішати, ще трохи обсмажити.
  • Перекласти піджарку в загальну каструлю, додати слідом капусту.
  • Довести суп до кипіння і зняти з вогню.

Тепер ви знаєте, як готувати класичну збірну м’ясну солянку. Приємного апетиту!
Класична збірна солянка – це страва, гідне меню навіть найбільш презентабельних ресторанів. При цьому і в домашніх умовах зробити її не складе особливої праці. Достатньо лише запастися кількома видами м’яса і прислухатися до порад досвідчених кулінарів, як приготувати класичну збірну солянку:

  • У процесі приготування додайте в суп щіпку цукру. Це збалансує смак і додасть страві особливу пікантність;
  • Огірки для солянки можна взяти солоні, малосоленые або мариновані, в залежності від того, який продукт виявиться під рукою;
  • Для солянки краще вибрати маслини без кісточок, щоб вони не стали «сюрпризом» під час їжі;
  • Картопля в класичну солянку додавати необов’язково, але без нього страва виходить менш ситним;
  • Лимон, оливки і сметана входять не всі рецепти солянки, тим не менш, їх обов’язково потрібно додавати в суп перед подачею, якщо ви хочете отримати класичне блюдо.