Класична збірна м'ясна солянка

Класична збірна м’ясна солянка з картоплею і нирками

В основному всі рецепти солянки відрізняються лише складом м’ясних інгредієнтів. У цьому варіанті супу основним продуктом стануть яловичі нирки, які відмінно поєднуються з самої яловичиною і сосисками. Щоб вимочування нирок відняло менше часу, замість води візьміть молоко. Тоді достатньо буде 2 годин. Також можна додати будь-які інші види м’яса – від цього він тільки виграє.
Інгредієнти:

  • 400 г яловичих нирок;
  • 1 цибулина;
  • 200 г свинячого окосту;
  • 300 г солоних огірків;
  • 200 г сосисок;
  • 3 картоплини;
  • 500 г яловичини;
  • 3,5 л води;
  • 1 банка маслин;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Відварити яловичину в зазначеній кількості води, посолити бульйон.
  • Нирки залити водою, вимочити 6 годин, три рази змінивши воду.
  • Після вимочування нирки нарізати соломкою, відправити ан розігріту сковороду з рослинним маслом.
  • Обсмажувати нирки 20 хвилин на середньому вогні.
  • Огірки натерти на тертці, нарізати цибулю кубиками, додати все до нирок і смажити ще 20 хвилин.
  • У каструлю з бульйоном і яловичиною викласти очищений картопля, а також нирки з цибулею і огірками.
  • Сосиски і шинку дрібно нарізати і висипати в загальну посуд.
  • Через 20 хвилин вийняти з каструлі відварну яловичину і картоплю.
  • З картоплі зробити пюре, яловичину нарізати невеликими шматочками.
  • Повернути м’ясо і картоплю в каструлю. Додати оливки.
  • Все добре перемішати і накрити кришкою. Зняти з вогню.
  • Залишити солянку настоюватися на 20 хвилин, потім прикрасити свіжою зеленню і подати до столу.