Класична збірна м’ясна солянка з картоплею і нирками
В основному всі рецепти солянки відрізняються лише складом м’ясних інгредієнтів. У цьому варіанті супу основним продуктом стануть яловичі нирки, які відмінно поєднуються з самої яловичиною і сосисками. Щоб вимочування нирок відняло менше часу, замість води візьміть молоко. Тоді достатньо буде 2 годин. Також можна додати будь-які інші види м’яса – від цього він тільки виграє.
Інгредієнти:
- 400 г яловичих нирок;
- 1 цибулина;
- 200 г свинячого окосту;
- 300 г солоних огірків;
- 200 г сосисок;
- 3 картоплини;
- 500 г яловичини;
- 3,5 л води;
- 1 банка маслин;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Відварити яловичину в зазначеній кількості води, посолити бульйон.
- Нирки залити водою, вимочити 6 годин, три рази змінивши воду.
- Після вимочування нирки нарізати соломкою, відправити ан розігріту сковороду з рослинним маслом.
- Обсмажувати нирки 20 хвилин на середньому вогні.
- Огірки натерти на тертці, нарізати цибулю кубиками, додати все до нирок і смажити ще 20 хвилин.
- У каструлю з бульйоном і яловичиною викласти очищений картопля, а також нирки з цибулею і огірками.
- Сосиски і шинку дрібно нарізати і висипати в загальну посуд.
- Через 20 хвилин вийняти з каструлі відварну яловичину і картоплю.
- З картоплі зробити пюре, яловичину нарізати невеликими шматочками.
- Повернути м’ясо і картоплю в каструлю. Додати оливки.
- Все добре перемішати і накрити кришкою. Зняти з вогню.
- Залишити солянку настоюватися на 20 хвилин, потім прикрасити свіжою зеленню і подати до столу.