Кукурудзяна каша з гарбузом в мультиварці
Фото №3. Рецепт кукурудзяної каші з гарбузом в мультиварці
Найпростіший спосіб
приготувати кукурудзяну кашу з гарбузом – це скористатися мультиварка. Підготовка всіх
продуктів займе не більше 10 хвилин, а далі справа за технікою. Каша вийдуть
дуже м’якою і ароматною.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 150г;
- Кукурудзяна крупа – 1
стакан; - Молоко – 4 склянки;
- Вода – 4 склянки;
- Спеції: сіль, цукор.
Як приготувати кашу з гарбузом в мультиварці:
1. Гарбуз очистити від
шкірки, видалити насіння і виділити невеликий
шматок м’якоті;
2. Нарізати скибочки гарбуза на дрібні кубики,
викласти в каструлю;
3. Влити в миску молоко і воду, всипати
кукурудзяну крупу і перемішати;
4. Додати сіль і цукор за смаком;
5. Готувати в режимі «Каша» 35 хвилин.
Вівсяна каша в гарбузі в духовці
Фото №4. Рецепт вівсяної каші з гарбузом в духовці
Важко уявити
більш оригінальний спосіб, як зварити вівсяну кашу. Запекаясь всередині гарбуза,
вівсянка просочується гарбузовим смаком і ароматом. У підсумку виходить смачне
страва з оригінальною подачею.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1шт;
- Вівсяні пластівці – 1/2 склянки;
- Молоко – 1
стакан; - Вода – 1
стакан; - Родзинки – 100г;
- Вершкове масло;
- Спеції: цукор, сіль.
Як приготувати кашу з гарбузом в духовці:
1. Від гарбуза акуратно відокремити верхівку,
видалити насіння і ретельно промити;
2. Вирізати м’якоть, залишивши стінки по 1см;
3. Половину м’якоті нарізати дрібними
кубиками і варити 10 хвилин;
4. Вівсяні пластівці ретельно промити,
висипати в каструлю, залити 1 склянкою води і варити
до напівготовності;
5. Родзинки запарити окропом;
6. У гарбузовий «горщик» висипати вівсянку,
варений гарбуз і родзинки;
7. Посипати цукром, залити гарячим молоком
і накрити кришкою (верхівкою від гарбуза);
8. Духовку розігріти до 180 градусів і
запікати страву 50 хвилин;
9. Вимкнути духовку і дати настоятися гарбузі
10-15 хвилин;
10. Додати вершкового масла.
Тепер ви знаєте, як готувати кашу з гарбузом. Приємного апетиту!
Каша з гарбузом – це
невичерпне джерело вітамінів і мікроелементів. Саме тому її
рекомендують для підтримки імунітету і дорослим, і маленьким дітям.
Рекомендації від досвідчених кулінарів допоможуть зробити кашу не тільки корисною, але і
смачної:
- Для каші краще всього
використовувати гарбуз мускатних сортів, тоді вона буде такою ж смачною навіть
коли охолоне; - Після приготування
у кашу потрібно обов’язково додати вершкове масло; - Для більш
насиченого смаку можна змішати кашу з курагою, родзинками, горіхами або
чорносливом; - Гарбуз можна як
варити шматочками, так і потовкти
у пюре; - Воду, в
якій вариться гарбуз, краще не
зливати, а пізніше додати в кашу; - Щоб надати страві
апетитний аромат, можна використовувати корицю і ванільний цукор; - Каструлю
з кашею після варіння треба обгорнути теплим рушником і дати каші дозріти; - Каша з гарбузом – користь у будь-який час року, так що запастися головним інгредієнтом краще заздалегідь.