Каша з гарбузом

Пісна пшоняна каша з гарбузом

Фото №1. Рецепт пшоняної каші з гарбузом

Дуже легкий і
смачний десерт, який заряджає енергією на цілий день. Крім гарбуза і крупи,
інгредієнтів практично не потрібно. Страва добре підходить для сніданку.
Інгредієнти:

  • Гарбуз – 750г;
  • Пшоно – 250г;
  • Рослинна олія –
    25г;
  • Вода – 3 склянки;
  • Спеції: сіль, цукор.

Як приготувати пшоняну кашу з гарбузом:
1. Гарбуз очистити від
шкірки і насіння, нарізати дрібними кубиками, викласти в каструлю;
2. Воду окремо закип’ятити і залити гарбуз окропом, варити 10 хвилин на середньому вогні;
3. Пшоно промити, додати в каструлю,
варити ще 20 хвилин, постійно помішуючи;
4. Додати цукор і трохи солі, влити
рослинна олія;
5. Щільно закрити кришкою і дати настоятися
30 хвилин.

Смачна молочна рисова каша з гарбузом

Фото №2. Рецепт рисової каші з гарбузом на молоці

Блюдо відмінно
підійде для розвантажувальних днів, особливо в зимовий період. Вітамінний коктейль
з гарбуза і молочних продуктів підтримає організм під час холодів, а рис
додасть сил та енергії.
Інгредієнти:

  • Рис – ½ склянки;
  • Гарбуз – 400г;
  • Молоко – 1
    стакан;
  • Вершкове масло
    – 4ч.л.;
  • Вода;
  • Спеції: сіль, цукор,
    ванільний цукор.

Як приготувати рисову кашу з гарбузом:
1. Гарбуз очистити, відокремити 1 великий шмат і нарізати кубиками середньої
величини;
2. Закип’ятити воду (приблизно 1 склянка),
кинути в окріп і гарбуз
варити 5 хвилин;
3. Воду після варіння злити в окрему
ємність;
4. Промити рис, залити 1 літром води і варити до готовності, злегка помішуючи;
5. Злити воду з рису, залити його молоком і
закип’ятити;
6. У готову кашу додати варений гарбуз і ½
склянки тієї води, в якій вона варилася;
7. Додати 1 чайну ложку ванільного і 3 столових ложки звичайного цукру, щіпку солі;
8. Перемішати, прокип’ятити ще 2-3 хвилини;
9. Каструлю зняти з вогню, накрити теплим
рушником і дати настоятися.