Картопля в мундирі

Човники з картоплі, запечені в мундирі в духовці

Такі човники не тільки смачні, але ще й дуже симпатичні. Вони відмінно підійдуть для святкового столу в якості оригінальної закуски. Склад начинки можна міняти на свій розсуд, головне брати такі продукти, які не вимагають тривалої термічної обробки. Зелень краще додавати свіжу, але при необхідності можна замінити її сушеної петрушкою і кропом.
Інгредієнти:

  • 8 картоплин;
  • 150 г твердого сиру;
  • 1 цибулина;
  • 1 склянка сметани;
  • 200 г шинки;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Відварити картоплю в мундирі в підсоленій воді до готовності.
  • Дати картоплі охолонути, потім розрізати його на половинки.
  • Ложкою перекласти більшу частину м’якоті в окрему тарілочку.
  • Дрібно нарізати цибулю, зелень і шинку, натерти сир, змішати все з м’якоттю картоплі.
  • Начинку заправити сметаною, посолити і поперчити за смаком.
  • Викласти отриману масу в «човники» і відправити в духовку на 40 хвилин при 220 градусах.