Картопля в мундирі

Печена картопля в мундирі в мікрохвильовці

Запечена картопля є унікальним гарніром, який підійде під всі види м’ясних і рибних страв. Навіть у звичайній мікрохвильовці він готується всього за 10 хвилин, не вимагаючи уваги з боку господині. Крім запропонованого нижче способу, існує ще один варіант, як зробити картоплю в мундирі в мікрохвильовці. Для цього її потрібно помістити в поліетиленовий пакет і запікати, поки пакет не роздується.
Інгредієнти:

  • 800 г картоплі;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Картоплю промити і обсушити, проткнути кожен бульба виделкою в декількох місцях.
  • Перекласти картоплю в ємність, придатну для використання в мікрохвильовці.
  • Блюдо посолити і запікати 10 хвилин, потім дати трохи охолонути і просохнути.

Рецепт 3: Варена картопля в мундирі в мультиварці

Картопля в лушпинні – це і так досить просте у приготуванні блюдо. Якщо ж скористатися допомогою мультиварки, то весь процес забере менше 5 хвилин особистого часу. Для того, щоб відварити картоплю в мультиварці, можна скористатися багатьма режимами. Підійде «Варка», «Випічка», «Овочі», «Гасіння» і «Пара». При цьому може трохи відрізнятися, тому краще перевіряти готовність картоплі, протикаючи бульба зубочисткою.
Інгредієнти:

  • 500 г картоплі;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Картоплю добре промити під проточною водою, при необхідності зчистити забруднення щіточкою.
  • Викласти бульби в чашу мультиварки і посолити.
  • Додати води стільки, щоб вона злегка покрила картоплю.
  • Включити режим «Варка на пару» і готувати страву 30 хвилин, періодично помішуючи картоплю.

Тепер ви знаєте, як готувати картопля в мундирі. Приємного апетиту!
Картопля в мундирі готується дуже швидко і просто. Її можна використовувати як гарнір, додавати в салати або запіканки і навіть фарширувати. Всі страви з таким інгредієнтом виходять поживними і дуже смачними. Як зварити картоплю в мундирі, розбереться навіть недосвідчений кулінар, особливо, якщо запам’ятає кілька простих рекомендацій:

  • Якщо картоплю в мундирі посолити на початку приготування, то з нього буде набагато простіше знімати шкірку;
  • Якщо перед тим, як зварити картоплю, сіль не додати, то почистити варений овоч буде складніше, але сам по собі він стане м’якше;
  • Для приготування картоплі в мундирі в духовці або мікрохвильовці краще вибрати бульби невеликого розміру, щоб вони рівномірно пропеклися;
  • Картоплю перед тим, як готувати його в мундирі, потрібно ретельно промити. Для цього відмінно підійде жорстка губка.