Картопляна запіканка з пюре з фаршем в мультиварці
Один з найпростіших способів приготування картопляної запіканки в мультиварці. Всі інгредієнти добре поєднуються смаками, підкреслюють та доповнюють один одного. Готове блюдо відрізняється ніжною консистенцією і приємним смаком без різких відтінків. Відмінно підійде для дітей і дорослих. Якщо захочеться трохи поекспериментувати, краще починати з пюре – його можна приготувати з яйцем, вершками, зеленню, горіхами тощо Доповнить картопляну запіканку соковитий соус з майонезу. Також можна скористатися сметаною.
Інгредієнти:
- 500 г картопляного пюре;
- 300 г м’ясного фаршу;
- 1 цибулина;
- 100 г твердого сиру;
- 30 мл рослинного масла;
- 3 ст. л. борошна;
- 3 яйця;
- 100 г майонезу;
- 20 г вершкового масла;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Змастити сковорідку олією і обсмажити цибулю до прозорості.
- Цибулю перекласти на тарілку, слідом обсмажити до напівготовності м’ясний фарш.
- Знову повернути цибулю в сковороду і продовжувати готувати начинку ще 10-15 хвилин на невеликому вогні.
- Приготувати густе пюре з додаванням вершкового масла і солі (можна взяти вже готове).
- Майонез, яйця і борошно змішати до однорідності в окремій мисочці.
- Змастити каструльку мультиварки і викласти на дно половину картопляного пюре.
- Зверху рівномірно розподілити фарш і полити його соусом з майонезу, яєць та борошна.
- Сир натерти на крупній тертці, половину висипати на фарш.
- Викласти в каструлю другу половину пюре, зверху посипати сиром.
- Готувати картопляну запіканку в мультиварці на режимі «Випічка» 35 хвилин.