Картопляна запіканка в мультиварці

Картопляна запіканка з пюре з фаршем в мультиварці

Один з найпростіших способів приготування картопляної запіканки в мультиварці. Всі інгредієнти добре поєднуються смаками, підкреслюють та доповнюють один одного. Готове блюдо відрізняється ніжною консистенцією і приємним смаком без різких відтінків. Відмінно підійде для дітей і дорослих. Якщо захочеться трохи поекспериментувати, краще починати з пюре – його можна приготувати з яйцем, вершками, зеленню, горіхами тощо Доповнить картопляну запіканку соковитий соус з майонезу. Також можна скористатися сметаною.
Інгредієнти:

  • 500 г картопляного пюре;
  • 300 г м’ясного фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 100 г твердого сиру;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 3 яйця;
  • 100 г майонезу;
  • 20 г вершкового масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Змастити сковорідку олією і обсмажити цибулю до прозорості.
  • Цибулю перекласти на тарілку, слідом обсмажити до напівготовності м’ясний фарш.
  • Знову повернути цибулю в сковороду і продовжувати готувати начинку ще 10-15 хвилин на невеликому вогні.
  • Приготувати густе пюре з додаванням вершкового масла і солі (можна взяти вже готове).
  • Майонез, яйця і борошно змішати до однорідності в окремій мисочці.
  • Змастити каструльку мультиварки і викласти на дно половину картопляного пюре.
  • Зверху рівномірно розподілити фарш і полити його соусом з майонезу, яєць та борошна.
  • Сир натерти на крупній тертці, половину висипати на фарш.
  • Викласти в каструлю другу половину пюре, зверху посипати сиром.
  • Готувати картопляну запіканку в мультиварці на режимі «Випічка» 35 хвилин.