Картопля тушкована в мультиварці

Молода картопля тушкована з яловичиною в мультиварці

Картопля з яловичиною – це повноцінний обід для всієї родини, насичений білком, клітковиною і вітамінами. Таким блюдом з легкістю насититься навіть дуже голодний гість. Краще всього вибирати м’якоть яловичини, без кісточок. Також перед тим, як готувати, необхідно прибрати з м’яса всі прожилки і плівочки.
Інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт;
  • Яловичина – 300 г;
  • Морква – 1 шт;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Рослинна олія – 2 ст. л.;
  • Чорний перець – 0,5 ч. л.:
  • Запашний перець – 0,5 ч. л.;
  • Сушена зелень – 1 ст. л.;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Яловичину і картопля промити, почистити і нарізати кубиками середньої величини.
  • Цибулю порізати кубиками, моркву натерти на крупній тертці.
  • Включити режим «Випічка», змастити чашу і засипати м’ясо.
  • Готувати 10 хвилин, потім додати моркву і цибулю.
  • Продовжувати приготування ще 5 хвилин, потім додати картоплю.
  • Посолити, поперчити, додати подрібнений часник і сушену зелень.
  • Перешкодити і переключити режим «Гасіння».
  • Готувати 1 годину під закритою кришкою.

Тепер ви знаєте, як готувати картоплю тушковану з м’ясом в мультиварці. Приємного апетиту!
Тушкована картопля в мультиварці готується дуже просто, при цьому відмінно пропарюється і буквально тане в роті. Неважливо, яка модель диво-помічниці оселилася на вашій кухні. Для цієї страви підійде будь-яка мультиварка: редмонд, скарлет, поларіс, панасонік, мулинекс, філіпс та ін Тим не менше, кілька секретів приготування тушкованої картоплі потрібно знати кожній господині:

  • Краще всього для гасіння підходить молода картопля. Якщо є тільки старий, рекомендується зрізати з нього шкірку більш товстим шаром;
  • Щоб картопля не розпався, його можна трохи обсмажити на сковороді;
  • Для аромату в страву можна додати лавровий лист. Його необхідно дістати через 5 хвилин після того, як картопля приготується;
  • У деяких моделях мультиварок «Гасіння» може ховатися за режимами «Рис» або «Спагетті»;
  • Щоб переконатися в готовності картоплі, його потрібно проткнути виделкою або ножем. Якщо бульба все ще твердий, потрібно продовжити приготування.
  • Якщо ви вперше стикаєтеся з застосуванням мультиварки, краще спочатку переглянути відео-інструкцію.