Картопля тушкована з куркою і помідором в мультиварці
Картоплю з куркою, приготовану в мультиварці, можна сміливо віднести до здорової їжі. Куряче м’ясо корисне і низькокалорійне, до того ж в блюдо практично не додаються додаткові жири. Для аромату можна використовувати суміш перців, або готову приправу для м’яса.
Інгредієнти:
- Картопля – 0,5 кг;
- Курячі гомілки – 0,5 кг;
- Цибуля – 1 шт;
- Морква – 1шт;
- Часник – 3 зубчики;
- Помідор – 1 шт;
- Соняшникова олія – 1 ст. л.;
- Лавровий лист;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Гомілки промити, обсушити, натерти сіллю і перцем.
- Почистити картоплю, нарізати кубиками.
- Очистити моркву, часник, помідор і цибулю, дрібно нашаткувати.
- Налити в чашу мультиварки соняшникову олію і викласти м’ясо.
- Обсмажувати гомілки в режимі «Випічка» 10 хвилин.
- Дістати м’ясо з мультиварки, а замість нього засипати цибулю, часник і моркву.
- Обсмажувати овочі 7 хвилин.
- Повернути в чашу м’ясо, додати картоплю, лавровий листочок і помідор.
- Посолити, перемішати і залити водою (приблизно 1 мультистакан).
- Змінити режим «Гасіння» і готувати 1 годину.
- При необхідності продовжити приготування на 15-20 хвилин (якщо картопля ще сируватий).