Картопля тушкована в мультиварці

Картопля тушкована з куркою і помідором в мультиварці

Картоплю з куркою, приготовану в мультиварці, можна сміливо віднести до здорової їжі. Куряче м’ясо корисне і низькокалорійне, до того ж в блюдо практично не додаються додаткові жири. Для аромату можна використовувати суміш перців, або готову приправу для м’яса.
Інгредієнти:

  • Картопля – 0,5 кг;
  • Курячі гомілки – 0,5 кг;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Морква – 1шт;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Помідор – 1 шт;
  • Соняшникова олія – 1 ст. л.;
  • Лавровий лист;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Гомілки промити, обсушити, натерти сіллю і перцем.
  • Почистити картоплю, нарізати кубиками.
  • Очистити моркву, часник, помідор і цибулю, дрібно нашаткувати.
  • Налити в чашу мультиварки соняшникову олію і викласти м’ясо.
  • Обсмажувати гомілки в режимі «Випічка» 10 хвилин.
  • Дістати м’ясо з мультиварки, а замість нього засипати цибулю, часник і моркву.
  • Обсмажувати овочі 7 хвилин.
  • Повернути в чашу м’ясо, додати картоплю, лавровий листочок і помідор.
  • Посолити, перемішати і залити водою (приблизно 1 мультистакан).
  • Змінити режим «Гасіння» і готувати 1 годину.
  • При необхідності продовжити приготування на 15-20 хвилин (якщо картопля ще сируватий).