Яблучний пиріг в мультиварці

Насипний творожно-яблучний пиріг в мультиварці

Простий рецепт, для якого навіть не потрібно замішувати тісто – досить просто з’єднати між собою сухі інгредієнти і чергувати їх з начинкою. При бажанні можна замінити вершки сметаною. Це трохи знизить калорійність, так і вартість страви. Якщо ви все ж вирішили використовувати вершки, вибирайте жирність не менше 33%.
Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна;
  • 1 склянка манної крупи;
  • 1 ¼ склянки цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 500 г сиру;
  • 6 яблук;
  • 100 г вершків;
  • 1 ст. л. розпушувача.

Спосіб приготування:

  • У глибоку миску висипати борошно, розпушувач, манну крупу і склянку цукру.
  • Ретельно перемішати отриману суміш і висипати частина в каструлю так, щоб вийшов рівний тонкий шар сухого тесту.
  • Сир змішати з вершками і цукром, добре перемішати або подрібнити блендером.
  • Яблука почистити, натерти на крупній тертці, третю частину викласти поверх сухих інгредієнтів.
  • Знову зробити шар сухого тіста, рівномірно покриває яблука.
  • Викласти половину сиру в мультиварку і розрівняти.
  • Зробити ще по одному шару тіста і яблук, знову присипати сумішшю борошна та манної крупи.
  • Викласти залишки сиру, засипати ще шар тіста і шар яблук, висипати залишки тіста.
  • Поверх останнього шару розкласти натерте на тертці вершкове масло.
  • Готувати 90 хвилин в режимі «Випічка», потім дати пирогу охолонути і перекласти його на блюдо.

Тепер ви знаєте, як готувати яблучний пиріг в мультиварці. Приємного апетиту!
Яблучний пиріг в мультиварці – улюблений десерт багатьох господинь. Його рецепти дозволяють без будь-яких труднощів зробити приголомшливе ласощі для всієї родини і дорогих гостей. Зазвичай таке блюдо розлітається з тарілок за лічені хвилини, втім, і для приготування потрібно набагато більше часу. Як приготувати яблучний пиріг в мультиварці ‒ підкажуть досвідчені кулінари:

  • Для приготування пирога в мультиварці потрібно використовувати режим «Випічка», «Піч», або ж, в деяких моделях Філіпс і Поларіс – «Мультиповар», настроївши програму на 180 градусів;
  • Дістати пиріг допоможе насадка для приготування страв на пару. Достатньо встановити її на чашу і різко перевернути;
  • Щоб пиріг в мультиварці не підгорів, змащуйте маслом не тільки дно чаші, але і бічні стінки;
  • Якщо ви вирішили діставати випічку з допомогою лопатки, використовуйте тільки дерев’яні або пластикові інструменти. Ні в якому разі не поддевайте пиріг ножем або металевими предметами – це зашкодить чашу мультиварки.
  • Щоб пиріг легко відстав від стінок, дайте йому добре охолонути в чаші, не включаючи режим «Підігрів».