Насипний творожно-яблучний пиріг в мультиварці
Простий рецепт, для якого навіть не потрібно замішувати тісто – досить просто з’єднати між собою сухі інгредієнти і чергувати їх з начинкою. При бажанні можна замінити вершки сметаною. Це трохи знизить калорійність, так і вартість страви. Якщо ви все ж вирішили використовувати вершки, вибирайте жирність не менше 33%.
Інгредієнти:
- 1 склянка борошна;
- 1 склянка манної крупи;
- 1 ¼ склянки цукру;
- 100 г вершкового масла;
- 500 г сиру;
- 6 яблук;
- 100 г вершків;
- 1 ст. л. розпушувача.
Спосіб приготування:
- У глибоку миску висипати борошно, розпушувач, манну крупу і склянку цукру.
- Ретельно перемішати отриману суміш і висипати частина в каструлю так, щоб вийшов рівний тонкий шар сухого тесту.
- Сир змішати з вершками і цукром, добре перемішати або подрібнити блендером.
- Яблука почистити, натерти на крупній тертці, третю частину викласти поверх сухих інгредієнтів.
- Знову зробити шар сухого тіста, рівномірно покриває яблука.
- Викласти половину сиру в мультиварку і розрівняти.
- Зробити ще по одному шару тіста і яблук, знову присипати сумішшю борошна та манної крупи.
- Викласти залишки сиру, засипати ще шар тіста і шар яблук, висипати залишки тіста.
- Поверх останнього шару розкласти натерте на тертці вершкове масло.
- Готувати 90 хвилин в режимі «Випічка», потім дати пирогу охолонути і перекласти його на блюдо.
Тепер ви знаєте, як готувати яблучний пиріг в мультиварці. Приємного апетиту!
Яблучний пиріг в мультиварці – улюблений десерт багатьох господинь. Його рецепти дозволяють без будь-яких труднощів зробити приголомшливе ласощі для всієї родини і дорогих гостей. Зазвичай таке блюдо розлітається з тарілок за лічені хвилини, втім, і для приготування потрібно набагато більше часу. Як приготувати яблучний пиріг в мультиварці ‒ підкажуть досвідчені кулінари:
- Для приготування пирога в мультиварці потрібно використовувати режим «Випічка», «Піч», або ж, в деяких моделях Філіпс і Поларіс – «Мультиповар», настроївши програму на 180 градусів;
- Дістати пиріг допоможе насадка для приготування страв на пару. Достатньо встановити її на чашу і різко перевернути;
- Щоб пиріг в мультиварці не підгорів, змащуйте маслом не тільки дно чаші, але і бічні стінки;
- Якщо ви вирішили діставати випічку з допомогою лопатки, використовуйте тільки дерев’яні або пластикові інструменти. Ні в якому разі не поддевайте пиріг ножем або металевими предметами – це зашкодить чашу мультиварки.
- Щоб пиріг легко відстав від стінок, дайте йому добре охолонути в чаші, не включаючи режим «Підігрів».