Простий цветаевский яблучний пиріг в мультиварці
Цветаевские пироги в мультиварці виходять нітрохи не гірше, ніж в духовці. Щоб начинка добре пропеклась, потрібно постаратися нарізати яблука як можна тонше. При бажанні можна не зчищати шкірку – вона теж непогано пропечеться за півтори години і стане м’якою. Тісто треба вимішувати до однорідності, а потім відразу ховати в холодильник. Час приготування зазначено в середньому для всіх мультиварок. Наприклад, в мультиварці редмонд може знадобитися всього 60 хвилин, так що краще періодично піднімати кришку і спостерігати за випічкою.
Інгредієнти:
- 240 г борошна;
- 120 г вершкового масла;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 250 р сметани;
- 2 яйця;
- 1 склянка цукру;
- 4 яблука.
Спосіб приготування:
- Вершкове масло нагріти до кімнатної температури і нарізати невеликими кубиками.
- Борошно просіяти, 200 г змішати з розпушувачем для тесту, додати 50 г сметани і масло, замісити тісто.
- Скачати його в кулю, накрити харчовою плівкою.
- Прибрати тарілку з тестом в холодильник на 30 хвилин.
- В окремій мисочці з’єднати залишилася сметану і борошно, яйця і цукор.
- Збити заливку міксером до однорідного стану.
- Яблука очистити від шкірки і дуже тонко нарізати пластинками.
- Чашу змастити маслом, тісто викласти на дно і розтягнути руками, формуючи тонкий пласт з високими бортиками.
- Рівномірно розподілити по коржу пластинки яблук, залити сметанно-яєчною сумішшю.
- Готувати десерт в режимі «Випічка» 1 година 30 хвилин.