Яблучний пиріг в мультиварці

Простий цветаевский яблучний пиріг в мультиварці

Цветаевские пироги в мультиварці виходять нітрохи не гірше, ніж в духовці. Щоб начинка добре пропеклась, потрібно постаратися нарізати яблука як можна тонше. При бажанні можна не зчищати шкірку – вона теж непогано пропечеться за півтори години і стане м’якою. Тісто треба вимішувати до однорідності, а потім відразу ховати в холодильник. Час приготування зазначено в середньому для всіх мультиварок. Наприклад, в мультиварці редмонд може знадобитися всього 60 хвилин, так що краще періодично піднімати кришку і спостерігати за випічкою.
Інгредієнти:

  • 240 г борошна;
  • 120 г вершкового масла;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 250 р сметани;
  • 2 яйця;
  • 1 склянка цукру;
  • 4 яблука.

Спосіб приготування:

  • Вершкове масло нагріти до кімнатної температури і нарізати невеликими кубиками.
  • Борошно просіяти, 200 г змішати з розпушувачем для тесту, додати 50 г сметани і масло, замісити тісто.
  • Скачати його в кулю, накрити харчовою плівкою.
  • Прибрати тарілку з тестом в холодильник на 30 хвилин.
  • В окремій мисочці з’єднати залишилася сметану і борошно, яйця і цукор.
  • Збити заливку міксером до однорідного стану.
  • Яблука очистити від шкірки і дуже тонко нарізати пластинками.
  • Чашу змастити маслом, тісто викласти на дно і розтягнути руками, формуючи тонкий пласт з високими бортиками.
  • Рівномірно розподілити по коржу пластинки яблук, залити сметанно-яєчною сумішшю.
  • Готувати десерт в режимі «Випічка» 1 година 30 хвилин.