Смачний гуляш з курки в мультиварці
Гуляш з курки – це унікальне блюдо, в якому важливим є не тільки смак, але і його консистенція. Отримати дійсно соковиті і ніжні шматочки м’яса з густою підливою можна тільки дуже повільним гасінням, або ж за допомогою мультиварки. Болгарський перець надає гуляшу більш цікавий вигляд і легкий солодкуватий присмак. Для отримання класичного варіанту страви його можна не використовувати.
Інгредієнти:
- 3 курячі грудки (половинки);
- 3 цибулини;
- 1 болгарський перець;
- 2 моркви;
- 1 ст. л. борошна;
- 1 ст. л. томатної пасти;
- 2 лаврових листочка;
- 100 мл води;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Цибулю, болгарський перець і моркву ретельно промити і почистити.
- Нарізати овочі кільцями не товщі 5 мм.
- Включити режим «Випічка» і змастити чашу мультиварки рослинним маслом.
- Обсмажити 5 хвилин цибулю, потім додати моркву і смажити ще 3-4 хвилини.
- Курячі грудки нарізати кубиками середнього розміру і викласти до обсмаженою овочам.
- Туди ж додати болгарський перець, воду, томатну пасту і борошно.
- Посолити і поперчити гуляш, ретельно перемішати вміст мультиварки.
- Кинути лавровий лист, закрити кришку, змінити режим «Гасіння».
- Готувати гуляш з курки 2 години 30 хвилин, потім дати 10 хвилин настоятися.
Тепер ви знаєте, як готувати гуляш з курки. Приємного апетиту!
Гуляш з курки – це просте домашнє блюдо, яке за смаком не поступиться жодному частування з ресторанного меню. Вся принадність такого ласощі не тільки в м’ясі, але і в насиченій підливі. Вона прикрасить собою будь-який, навіть самий скромний гарнір. Щоб блюдо вийшло ідеально з першого разу, слід знати деякі тонкощі, як приготувати гуляш з курки:
- Щоб підлива вийшла більш густий, додайте до неї трохи пшеничного борошна;
- Перед додаванням у страву томатну пасту і сметану необхідно розвести в невеликій кількості води. Так вони рівномірно розподіляться по всьому блюду;
- Перед тим як готувати гуляш, всі овочі потрібно трохи обсмажити на рослинному маслі, інакше вони втратять форму під час гасіння;
- Готовий гуляш повинен добре настоятися. Для цього його слід залишити під закритою кришкою на 10-15 хвилин.