Гуляш з курки

Смачний гуляш з курки в мультиварці

Гуляш з курки – це унікальне блюдо, в якому важливим є не тільки смак, але і його консистенція. Отримати дійсно соковиті і ніжні шматочки м’яса з густою підливою можна тільки дуже повільним гасінням, або ж за допомогою мультиварки. Болгарський перець надає гуляшу більш цікавий вигляд і легкий солодкуватий присмак. Для отримання класичного варіанту страви його можна не використовувати.
Інгредієнти:

  • 3 курячі грудки (половинки);
  • 3 цибулини;
  • 1 болгарський перець;
  • 2 моркви;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 1 ст. л. томатної пасти;
  • 2 лаврових листочка;
  • 100 мл води;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Цибулю, болгарський перець і моркву ретельно промити і почистити.
  • Нарізати овочі кільцями не товщі 5 мм.
  • Включити режим «Випічка» і змастити чашу мультиварки рослинним маслом.
  • Обсмажити 5 хвилин цибулю, потім додати моркву і смажити ще 3-4 хвилини.
  • Курячі грудки нарізати кубиками середнього розміру і викласти до обсмаженою овочам.
  • Туди ж додати болгарський перець, воду, томатну пасту і борошно.
  • Посолити і поперчити гуляш, ретельно перемішати вміст мультиварки.
  • Кинути лавровий лист, закрити кришку, змінити режим «Гасіння».
  • Готувати гуляш з курки 2 години 30 хвилин, потім дати 10 хвилин настоятися.

Тепер ви знаєте, як готувати гуляш з курки. Приємного апетиту!
Гуляш з курки – це просте домашнє блюдо, яке за смаком не поступиться жодному частування з ресторанного меню. Вся принадність такого ласощі не тільки в м’ясі, але і в насиченій підливі. Вона прикрасить собою будь-який, навіть самий скромний гарнір. Щоб блюдо вийшло ідеально з першого разу, слід знати деякі тонкощі, як приготувати гуляш з курки:

  • Щоб підлива вийшла більш густий, додайте до неї трохи пшеничного борошна;
  • Перед додаванням у страву томатну пасту і сметану необхідно розвести в невеликій кількості води. Так вони рівномірно розподіляться по всьому блюду;
  • Перед тим як готувати гуляш, всі овочі потрібно трохи обсмажити на рослинному маслі, інакше вони втратять форму під час гасіння;
  • Готовий гуляш повинен добре настоятися. Для цього його слід залишити під закритою кришкою на 10-15 хвилин.