Гуляш з курки

Гуляш з курки з підливою зі сметаною

Хоча гуляш найчастіше готують з томатним соусом, багатьом імпонує саме цей рецепт – зі сметаною. З нею м’ясо виходить більш ніжним і буквально тане в роті. Особливо помітно це відмінність, коли мова йде про курку. Для смаження краще всього використовувати оливкову олію. Воно додасть страві тонкий пікантний аромат. Якщо захочеться ще більше підливи, достатньо просто збільшити кількість сметани (в розумних межах).
Інгредієнти:

  • 3 курячих філе;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 2 ст. л. води;
  • 3 ст. л. сметани;
  • Оливкова олія;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати куряче філе невеликими квадратиками.
  • На сковороді розігріти оливкову олію і обсмажити м’ясо з усіх боків до золотистого кольору.
  • Цибулю нарізати півкільцями, моркву – тонкою соломкою.
  • Викласти овочі на сковороду до курки, посолити і поперчити за смаком.
  • У невеликій мисочці змішати сметану і воду, додати спеції для гуляшу.
  • Коли цибуля та морква придбають золотистий відтінок, залити блюдо отриманим соусом.
  • Гасити гуляш до повної готовності м’яса і овочів на повільному вогні.