Гречка по-купецьки

Гречка по-купецькому з фаршем в горщиках

Фото гречки по-купецькому з фаршем в горщиках

Просту гречку можна дуже смачно приготувати в горщиках. Каша в них виходить особливо ароматною і розсипчастою. Спочатку всі інгредієнти обсмажуються на сковороді, а потім запікаються в духовці — готується за лічені хвилини, практично без особливих зусиль. Замість фаршу можна використовувати будь-який інший м’ясний продукт, наприклад курку.
Інгредієнти:

  • гречка — 2/3 ст.;
  • м’ясний фарш — 500 г;
  • морква — 1 шт.;
  • часник — 2 зубчики;
  • масло вершкове — 50 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • олія рослинна;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Гречку перебираємо від зайвого сміття, добре промиваємо.
  • Морква промиваємо, натираємо на середній тертці. Лук очищаємо, нарізаємо кубиками.
  • На сковороду вливаємо олію, викладаємо фарш обсмажуємо його до готовності.
  • До фаршу додаємо цибулю і моркву, солимо, перчимо. Інгредієнти перемішуємо, обсмажуємо до м’якості овочів.
  • Викладаємо гречку, масу перемішуємо, готуємо кілька хвилин.
  • Підготовлену суміш покласти в горщики, в кожен з яких кладемо по шматочку вершкового масла.
  • В горщики вливаємо воду так, щоб рідина покрила гречку.
  • Запікаємо в духовці (180°С) 60 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати гречку по-купецькому. Приємного апетиту!
Гречка по-купецькому — ситне блюдо, яким можна швидко і смачно нагодувати всю сім’ю. Таку страву, без сумніву, оцінять навіть ті, хто недолюблює гречану крупу. Осилити технологію приготування цього дивовижно ароматного страви під силу навіть початківцям господиням. Про те, як смачно приготувати гречку по-купецькому, розкажуть досвідчені кулінари:

  • Томатний сік в першому рецепті можна замінити на свіжий помідор або томатну пасту. Якщо вибираєте останній варіант, то попередньо розведіть томатну пасту невеликою кількістю води.
  • Перед подачею посипте готову гречку дрібно порізаною зеленню, наприклад кропом або петрушкою.
  • В якості м’ясної інгредієнта для гречки по-купецькому можна вибрати індичку, свинину, курку, яловичину, телятину. Підійде навіть тушонка.
  • У блюдо, крім традиційного чорного перцю і солі, можна додавати різні спеції, яким ви віддаєте перевагу. З гречкою добре поєднуються прованські трави, розмарин, хмелі-сунелі, мелений коріандр.
  • Крім моркви і цибулі покладіть на страву болгарський перець, який слід попередньо нарізати. Цей овоч додасть страві привабливий зовнішній вигляд і дивовижний аромат.
  • Коли гречка буде готова, її потрібно відразу ж подавати до столу. Небажано зберігати гречану кашу в холодильнику: вона втратить свої смакові якості. Краще всього готувати страву на один раз.
  • Смачною і ароматною виходить гречка по-купецькому з грибами. Підійдуть будь-які, приміром доступні круглий рік гливи або печериці.
  • Альтернативою воді, яку додають для гасіння страви, стане овочевий або м’ясний бульйон — так гречка вийде більш ароматною. Але не забувайте, що при використанні м’ясного бульйону збільшиться загальна калорійність страви.