Гречка по-купецьки

Гречка по-купецькому з куркою в мультиварці

Фото гречки по-купецькому з куркою в мультиварці

Смачна розсипчаста гречка з рум’яними шматочками курки і овочами — відмінне блюдо для сімейного обіду. Готується все просто: інгредієнти нарізаємо, крупу промиваємо, а все інше зробить мультиварка. Таке блюдо можна приготувати з будь-яким м’ясом, не обов’язково вибирати саме куряче філе. Добре підійде нежирна свинина або яловичина.
Інгредієнти:

  • філе куряче — 500 г;
  • гречка — 2 мультичашки;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • вода — 4 мультичашки;
  • сік томатний — ½ мультичашки;
  • олія рослинна;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Філе промиваємо, обсушуємо, ріжемо на невеликі шматочки.
  • Лук очищаємо, нарізаємо дрібними кубиками.
  • Морква промиваємо, очищаємо, натираємо на тертці.
  • Гречку ретельно перебираємо, промиваємо під проточною водою.
  • У мультиварочную чашу вливаємо олію, включаємо режим «Смаження».
  • В добре розігрітій ємності обсмажуємо шматочки філе до приємної рум’яної скоринки, при цьому періодично перемішуємо інгредієнт.
  • Потім викладаємо цибулю і моркву, солимо, перчимо, продукти перемішуємо. Смажимо на тому ж режимі 10 хвилин.
  • Всипаємо гречку, вливаємо томатний сік і воду. Закриваємо кришку. Активуємо режим «Гасіння», готуємо 40 хвилин.
  • Після сигналу кашу викладаємо на тарілки і подаємо. До такої страви добре запропонувати свіжі овочі та соління.