Гороховий суп з копченими реберцями

Гороховий суп з копченими свинячими реберцями в мультиварці

Якщо хочеться зробити повноцінний гороховий суп, не витративши на це занадто багато сил і часу, то краще вибрати саме цей рецепт. До складу страви входять найпростіші інгредієнти, які завжди знаходяться під рукою. До того ж, перша страва ідеально доповнять приготовані в домашніх умовах грінки. Обсмаживши їх на вершковому маслі, ви отримаєте дуже ніжний смак і аромат. Єдиним недоліком цього супу буде довга підготовка гороху, але це необхідно, щоб він став м’яким.
Інгредієнти:

  • 500 г копчених свинячих реберець;
  • 400 р цілого сухого гороху;
  • 1 пучок петрушки;
  • 800 г картоплі;
  • 150 г цибулі;
  • 150 г моркви;
  • 1 батон;
  • 20 мл рослинного масла;
  • 40 г вершкового масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Ретельно перебрати і промити горох, викласти його в каструльку.
  • Туди ж налити холодну воду так, щоб вона покривала горох на два пальці, залишити на 12 годин при кімнатній температурі.
  • Копчені реберця викласти в каструлю, залити водою і варити 1 годину в режимі «Варка».
  • Нарізати середніми кубиками картоплю, дрібними – цибулю та моркву.
  • На рослинній олії обсмажити моркву і цибулю до готовності (золотистого кольору).
  • З горошку злити воду, ще раз промити і висипати в каструлю до свинячим ребрышкам.
  • Варити суп 1 годину в режимі «Суп», «Варка» або «Гасіння», потім посолити і додати в нього картоплю.
  • Продовжувати приготування ще 30 хвилин, потім висипати в загальну каструльку піджарку з лука і моркви.
  • Все добре перемішати, посолити і поперчити за смаком, варити 5 хвилин.
  • Дрібно нарізати петрушку, висипати до решти інгредієнтів, ще раз закип’ятити і зняти гороховий суп з копченими реберцями з плити.
  • На сковороді розтопити вершкове масло, батон нарізати невеликими кубиками.
  • Обсмажити грінки на сковороді, додати в суп перед подачею на стіл.

Тепер ви знаєте, як готувати гороховий суп з копченими реберцями. Приємного апетиту!
Гороховий суп з копченими реберцями – це одне з найбільш ситних і поживних перших страв. Їм можна швидко нагодувати навіть самих голодних гостей або домочадців. Для цього потрібно лише розібратися, як приготувати гороховий суп з реберцями в домашніх умовах, у чому можуть допомогти кулінарні поради від професіоналів:

  • Скільки варити горох, краще уточнити додатково на пачці з продуктом або ж в інтернеті, оскільки точний час буде залежати від сорту гороху. Якщо знайти потрібну інформацію не вийде, варіть горох 1 годину, потім перевірити його на м’якість і при необхідності збільшити час ще на 20-30 хвилин;
  • З гороховим супом відмінно поєднуються грінки і сухарики. Щоб їх приготувати, досить обсушити хліб або батон на сухій сковороді або в духовці;
  • Цілий сушений горох вимочуйте в холодній воді не менше 12 годин. Краще залити його з вечора, тоді на наступний день він точно буде готовий для приготування супу;
  • Горох, на жаль, може викликати неприємні відчуття в кишечнику у вигляді здуття живота. Але якщо додати в суп свіжий кріп, ніяких проблем не буде!