Гороховий суп з копченими свинячими реберцями в мультиварці
Якщо хочеться зробити повноцінний гороховий суп, не витративши на це занадто багато сил і часу, то краще вибрати саме цей рецепт. До складу страви входять найпростіші інгредієнти, які завжди знаходяться під рукою. До того ж, перша страва ідеально доповнять приготовані в домашніх умовах грінки. Обсмаживши їх на вершковому маслі, ви отримаєте дуже ніжний смак і аромат. Єдиним недоліком цього супу буде довга підготовка гороху, але це необхідно, щоб він став м’яким.
Інгредієнти:
- 500 г копчених свинячих реберець;
- 400 р цілого сухого гороху;
- 1 пучок петрушки;
- 800 г картоплі;
- 150 г цибулі;
- 150 г моркви;
- 1 батон;
- 20 мл рослинного масла;
- 40 г вершкового масла;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Ретельно перебрати і промити горох, викласти його в каструльку.
- Туди ж налити холодну воду так, щоб вона покривала горох на два пальці, залишити на 12 годин при кімнатній температурі.
- Копчені реберця викласти в каструлю, залити водою і варити 1 годину в режимі «Варка».
- Нарізати середніми кубиками картоплю, дрібними – цибулю та моркву.
- На рослинній олії обсмажити моркву і цибулю до готовності (золотистого кольору).
- З горошку злити воду, ще раз промити і висипати в каструлю до свинячим ребрышкам.
- Варити суп 1 годину в режимі «Суп», «Варка» або «Гасіння», потім посолити і додати в нього картоплю.
- Продовжувати приготування ще 30 хвилин, потім висипати в загальну каструльку піджарку з лука і моркви.
- Все добре перемішати, посолити і поперчити за смаком, варити 5 хвилин.
- Дрібно нарізати петрушку, висипати до решти інгредієнтів, ще раз закип’ятити і зняти гороховий суп з копченими реберцями з плити.
- На сковороді розтопити вершкове масло, батон нарізати невеликими кубиками.
- Обсмажити грінки на сковороді, додати в суп перед подачею на стіл.
Тепер ви знаєте, як готувати гороховий суп з копченими реберцями. Приємного апетиту!
Гороховий суп з копченими реберцями – це одне з найбільш ситних і поживних перших страв. Їм можна швидко нагодувати навіть самих голодних гостей або домочадців. Для цього потрібно лише розібратися, як приготувати гороховий суп з реберцями в домашніх умовах, у чому можуть допомогти кулінарні поради від професіоналів:
- Скільки варити горох, краще уточнити додатково на пачці з продуктом або ж в інтернеті, оскільки точний час буде залежати від сорту гороху. Якщо знайти потрібну інформацію не вийде, варіть горох 1 годину, потім перевірити його на м’якість і при необхідності збільшити час ще на 20-30 хвилин;
- З гороховим супом відмінно поєднуються грінки і сухарики. Щоб їх приготувати, досить обсушити хліб або батон на сухій сковороді або в духовці;
- Цілий сушений горох вимочуйте в холодній воді не менше 12 годин. Краще залити його з вечора, тоді на наступний день він точно буде готовий для приготування супу;
- Горох, на жаль, може викликати неприємні відчуття в кишечнику у вигляді здуття живота. Але якщо додати в суп свіжий кріп, ніяких проблем не буде!