Гороховий суп з копченими реберцями

Смачний гороховий суп-пюре з копченими реберцями

Цей рецепт горохового супу з копченими реберцями користується величезною популярністю серед сучасних господинь. Процес приготування дуже простий, особливо якщо використовувати колотий м’який горох. Виходить ніжний і ситний суп з ароматними соковитими шматочками копченого м’яса. Жоден гурман не встоїть перед дегустацією такої страви! При бажанні цибулю і моркву можна обсмажити на олії 10 хвилин, перш ніж додавати в суп.
Інгредієнти:

  • 2 л води;
  • 300 г копчених реберець;
  • 200 г подрібненого гороху;
  • 1 цибулина;
  • 1/2 пучка кропу;
  • 1 морква;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Промити горох, викласти його в каструльку.
  • Додати воду і варити горох до готовності (приблизно 60 хвилин).
  • Готовий варений горох остудити, потім подрібнити в пюре за допомогою блендера (можна розділити горох на декілька порцій для зручності).
  • Повернути пюре в каструлю, знову поставити на вогонь і довести до кипіння.
  • Дрібно нарізати цибулю, натерти моркву, копчені реберця розділити на кілька частин.
  • М’ясо і овочі викласти в каструлю до гороху, додати спеції за смаком.
  • Довести гороховий суп з копченими реберцями до кипіння і варити під закритою кришкою на середньому вогні 30-35 хвилин.
  • Кріп дрібно порубати і посипати ним страву перед подачею.