Геркулесова каша

Смачна геркулесова каша на воді з сухофруктами

Ця страва чудово
урізноманітнює раціон всіх, хто дотримується
дієти або дотримується посту. Виявляється
вівсяна каша, приготована на звичайній
воді, може бути приголомшливо смачною,
ситної і дуже корисною. Кашу приготуємо
з сухофруктами і медом.
Інгредієнти:

  • Геркулесова крупа
    — 1 склянка;
  • Вода — 500 мл;
  • Родзинки — 100г;
  • Чорнослив — 50 г;
  • Мед — 2 ст. ложки;
  • Волоські горіхи — 50
    г;
  • Курага — 50 г;
  • Сіль — щіпка.

Спосіб приготування:

  • Відміряємо необхідне
    кількість вівсяних пластівців, пересипаємо
    їх в окрему каструльку або мисочку.
  • Заливаємо пластівці
    окропом. Залишаємо на кілька хвилин
    для набухання. Вода береться з розрахунку
    1:2. Тобто для однієї частини пластівців
    потрібно дві частини води. Додаємо
    сіль, перемішуємо.
  • Родзинки, курагу, чорнослив
    промиваємо. Нарізаємо на шматочки або
    залишаємо цілими. Відправляємо в каструльку
    з пластівців.
  • Каструльку поміщаємо
    на плиту, кашу доводимо до кипіння.
    Перемішуємо, даємо трохи настоятися.
    Каша повинна стати досить густий.
  • Готову геркулесову
    кашу знімає з плити, додаємо трохи
    подрібнених горіхів та рідкого меду.
  • Подаємо кашу гарячої,
    прикрасивши цілими горіхами і сухофруктами.

Тепер ви знаєте, як готувати геркулесову кашу. Приємного апетиту!
Якщо у вас залишилися
питання про те, як приготувати геркулесову
кашу, скористайтеся рекомендаціями
досвідчених кулінарів:

  • Щоб геркулесова
    каша стала ще корисніше, покладіть в неї
    замість цукру мед або сухофрукти.
  • Замість геркулесову
    каші, яку необхідно варити, можна
    придбати вівсяні пластівці, не потребують
    термічної обробки. Таку кашу потрібно
    просто залити окропом або гарячим
    молоком, дати настоятися, а потім їсти.
  • У кашу можна додавати
    різні свіжі ягоди або фрукти.
    Їх потрібно класти в готову страву
    перед подачею на стіл.
  • Не додавайте мед в
    готову кашу: так він втратить свої
    корисні властивості. Покладіть цей
    інгредієнт у трохи остигле блюдо.
  • З пропорції 1 частина
    пластівців і 2 частини рідини виходить
    дуже густа каша. Якщо ви любите більш
    рідке блюдо, то відповідно збільшіть
    кількість води або молока.
  • Вершкове масло додають
    у вже готову кашу за смаком. Якщо ви
    дотримуєтеся дієти або дотримуєтеся
    пост, то цей інгредієнт можна замінити
    оливковою олією або зовсім виключити.
  • Геркулесова каша
    відмінно підходить для розвантажувальних днів.
    Робіть її трохи рідкуватий, з розрахунку
    на 1 склянку пластівців на 2,5 склянки води.
    Не додавайте цукор і калорійні добавки.
    Можна покласти трохи меду.