Смачна геркулесова каша на воді з сухофруктами
Ця страва чудово
урізноманітнює раціон всіх, хто дотримується
дієти або дотримується посту. Виявляється
вівсяна каша, приготована на звичайній
воді, може бути приголомшливо смачною,
ситної і дуже корисною. Кашу приготуємо
з сухофруктами і медом.
Інгредієнти:
- Геркулесова крупа
— 1 склянка; - Вода — 500 мл;
- Родзинки — 100г;
- Чорнослив — 50 г;
- Мед — 2 ст. ложки;
- Волоські горіхи — 50
г; - Курага — 50 г;
- Сіль — щіпка.
Спосіб приготування:
- Відміряємо необхідне
кількість вівсяних пластівців, пересипаємо
їх в окрему каструльку або мисочку. - Заливаємо пластівці
окропом. Залишаємо на кілька хвилин
для набухання. Вода береться з розрахунку
1:2. Тобто для однієї частини пластівців
потрібно дві частини води. Додаємо
сіль, перемішуємо. - Родзинки, курагу, чорнослив
промиваємо. Нарізаємо на шматочки або
залишаємо цілими. Відправляємо в каструльку
з пластівців. - Каструльку поміщаємо
на плиту, кашу доводимо до кипіння.
Перемішуємо, даємо трохи настоятися.
Каша повинна стати досить густий. - Готову геркулесову
кашу знімає з плити, додаємо трохи
подрібнених горіхів та рідкого меду. - Подаємо кашу гарячої,
прикрасивши цілими горіхами і сухофруктами.
Тепер ви знаєте, як готувати геркулесову кашу. Приємного апетиту!
Якщо у вас залишилися
питання про те, як приготувати геркулесову
кашу, скористайтеся рекомендаціями
досвідчених кулінарів:
- Щоб геркулесова
каша стала ще корисніше, покладіть в неї
замість цукру мед або сухофрукти. - Замість геркулесову
каші, яку необхідно варити, можна
придбати вівсяні пластівці, не потребують
термічної обробки. Таку кашу потрібно
просто залити окропом або гарячим
молоком, дати настоятися, а потім їсти. - У кашу можна додавати
різні свіжі ягоди або фрукти.
Їх потрібно класти в готову страву
перед подачею на стіл. - Не додавайте мед в
готову кашу: так він втратить свої
корисні властивості. Покладіть цей
інгредієнт у трохи остигле блюдо. - З пропорції 1 частина
пластівців і 2 частини рідини виходить
дуже густа каша. Якщо ви любите більш
рідке блюдо, то відповідно збільшіть
кількість води або молока. - Вершкове масло додають
у вже готову кашу за смаком. Якщо ви
дотримуєтеся дієти або дотримуєтеся
пост, то цей інгредієнт можна замінити
оливковою олією або зовсім виключити. - Геркулесова каша
відмінно підходить для розвантажувальних днів.
Робіть її трохи рідкуватий, з розрахунку
на 1 склянку пластівців на 2,5 склянки води.
Не додавайте цукор і калорійні добавки.
Можна покласти трохи меду.