Черемховий торт

Торт черемховий з варення зі сметаною

Додати в торт черемуховое варення – це чудова ідея для тих, хто любить нестандартні підходи до випічки. Якщо набридли звичні фруктові і ягідні смаки, такий десерт буде справжньою знахідкою. При цьому порадує і його незвичайний аромат, який дуже схожий на мигдаль. Торт буде виглядати дуже апетитно, вийде солодким, ніжним і не занадто калорійним. Шоколад можна взяти будь – білий, чорний, молочний. Його кількість потрібно буде визначити на око.
Інгредієнти:

  • 1 склянку черемухового варення;
  • 2 склянки сметани;
  • 5 яєць;
  • ½ Склянки цукрової пудри;
  • ½ Ч. л. соди;
  • 30 г вершкового масла;
  • 1 склянку пшеничного борошна;
  • Шоколад.

Спосіб приготування:

  • У глибокій мисці з’єднати половину вказаної кількості сметани і борошно.
  • Туди ж викласти варення і все перемішати до повної однорідності.
  • Додати яйця, добре вимісити тісто і влити в нього гашену оцтом соду.
  • Ще раз вимісити тісто і вкласти його в змащену маслом форму для випічки.
  • Пекти корж для черемухового торта півгодини при середній температурі (160-180 градусів).
  • Склянка сметани змішати з цукровою пудрою, збивати до отримання пишної однорідної маси.
  • На тертці натерти шоколад, розрізати корж по горизонталі на дві половинки.
  • Нижню половину змастити кремом, потім зверху покласти другу половинку і також добре змастити кремом.
  • Посипати торт тертим шоколадом і залишити в холодильнику на кілька годин для просочення.

Тепер ви знаєте, як готувати черемховий торт. Приємного апетиту!
Черемховий торт – це дуже цікаве сибірське ласощі, перед яким неможливо встояти. Вся справа в тому, що він володіє приємним горіховим ароматом і ніжним смаком. Щоб правильно користуватися рецептами і назавжди запам’ятати, як готувати черемховий торт, краще ознайомитися з наступними кулінарними нотатками:

  • Для коржів можна використовувати нежирну сметану, а ось для крему, навпаки, з високим показником жирності;
  • Черемуховому тортику обов’язково потрібно час для просочення, щоб коржі стали більш м’якими. Краще всього залишити готовий десерт в холодильник на всю ніч;
  • Ще смачніше буде черемховий торт, якщо просочити коржі морсом або сиропом;
  • При бажанні можна збільшувати кількість коржів на свій розсуд, кожен добре просочуючи кремом. Якщо зробити високий тортик та ще й прикрасити його глазур’ю, шоколадом або горішками, вийде дуже апетитний святковий десерт.