Черемховий торт

Класичний черемховий торт з борошна

Черемхова борошно має досить специфічним смаком. Деяких він приводить в щирий захват, інші ж не зовсім розуміють, чим він примітний. У будь-якому випадку слід хоча б раз спробувати приготувати такий десерт, щоб зрозуміти своє ставлення до цього продукту. Якщо домочадцям доведеться за смаком нове ласощі, можна буде хоч кожен день експериментувати з різними рецептами черемухового торта. Ця цілий розділ кулінарії, який здивує всіх незвичайними поєднаннями.
Інгредієнти:

  • 70 г черемхового борошна;
  • 100 г цукру;
  • 100 пшеничного борошна;
  • 200 г сметани;
  • ½ Ч л соди;
  • ½ Ч. л. ваніліну;
  • 3 ст. л. цукрової пудри;
  • 2 яйця.

Спосіб приготування:

  • Збити яйця, додати до них цукор і ще раз збити до розчинення крупинок.
  • В отриману масу покласти 200 г сметани і ще раз добре перемішати.
  • Пшеничне борошно просіяти через сито, додати до неї соду.
  • Черемхове також борошно просіяти, змішати з іншими сухими інгредієнтами.
  • Додати яєчну масу і замісити тісто.
  • Змастити роз’ємну форму для випічки рослинним маслом і трохи присипати борошном.
  • Випікати корж при 180 градусах 35 хвилин, потім дати йому добре охолонути.
  • Розрізати корж на дві частини.
  • Змішати решту сметану з ваніліном і двома ложками цукрової пудри, збити віночком.
  • Нижню частину коржа викласти на плоске блюдо і рясно змастити кремом.
  • Накрити тортик другою половинкою коржа, її також змастити кремом і залишити торт на ніч у холодильнику.
  • Прикрасити торт залишилася цукровою пудрою.