Класичний черемховий торт з борошна
Черемхова борошно має досить специфічним смаком. Деяких він приводить в щирий захват, інші ж не зовсім розуміють, чим він примітний. У будь-якому випадку слід хоча б раз спробувати приготувати такий десерт, щоб зрозуміти своє ставлення до цього продукту. Якщо домочадцям доведеться за смаком нове ласощі, можна буде хоч кожен день експериментувати з різними рецептами черемухового торта. Ця цілий розділ кулінарії, який здивує всіх незвичайними поєднаннями.
Інгредієнти:
- 70 г черемхового борошна;
- 100 г цукру;
- 100 пшеничного борошна;
- 200 г сметани;
- ½ Ч л соди;
- ½ Ч. л. ваніліну;
- 3 ст. л. цукрової пудри;
- 2 яйця.
Спосіб приготування:
- Збити яйця, додати до них цукор і ще раз збити до розчинення крупинок.
- В отриману масу покласти 200 г сметани і ще раз добре перемішати.
- Пшеничне борошно просіяти через сито, додати до неї соду.
- Черемхове також борошно просіяти, змішати з іншими сухими інгредієнтами.
- Додати яєчну масу і замісити тісто.
- Змастити роз’ємну форму для випічки рослинним маслом і трохи присипати борошном.
- Випікати корж при 180 градусах 35 хвилин, потім дати йому добре охолонути.
- Розрізати корж на дві частини.
- Змішати решту сметану з ваніліном і двома ложками цукрової пудри, збити віночком.
- Нижню частину коржа викласти на плоске блюдо і рясно змастити кремом.
- Накрити тортик другою половинкою коржа, її також змастити кремом і залишити торт на ніч у холодильнику.
- Прикрасити торт залишилася цукровою пудрою.