Буженина з свинини у фользі в мультиварці
Простий рецепт, який дозволяє приготувати дуже соковиту і
м’яку буженину. Фольга не дає випаруватися м’ясного соку, а часник зі спеціями
надає чудовий аромат. Можна взяти приправу для шашлику, або будь-які
інші спеції до м’яса.
Інгредієнти:
- 1 кг свинини;
- 6 зубчиків часнику;
- 1 стакан води;
- Спеції за смаком;
- Сіль.
Спосіб приготування:
1.
М’ясо промити і обсушити;
2.
Зробити надрізи і помістити в них зубчики часнику;
3.
Натерти м’ясо сіллю і сумішшю спецій;
4.
Поставити свинину в холодильник і залишити маринуватися
на 2-3 години;
5.
Налити в чашу мультиварки трохи рослинного масла і
обсмажити м’ясо з усіх боків в режимі «Смаження»;
6.
Коли м’ясо зарум’яниться, дістати його з мультиварки і
загорнути у фольгу;
7.
Повернути буженину в каструлю і залити склянкою води;
8.
Готувати в режимі «Гасіння» 1 год.
Тепер ви знаєте, як готувати буженину в мультиварці. Приємного апетиту!
Буженина в мультиварці – це ідеальна заміна покупної
ковбасі. Блюдо виходить смачним та натуральним. Як приготувати буженину, не
витративши зайвого часу і сил, розкажуть досвідчені кулінари:
- Коли буженина готова, з м’яса виділяється прозорий сік. Виділення
червоної сукровиці говорить про те, що потрібно готувати буженину ще 20-30 хвилин; - Найм’якше буженина виходить при використанні свинини.
Яловичину і баранину краще замаринувати на кілька годин; - Мультиварки поларіс, редмонд, панасонік і багато інші
оснащені режимом «Підігрів». Можна включити його після приготування на півгодини,
щоб м’ясо було ніжніше; - Якщо під час приготування не використовувати фольгу, то потрібно
періодично додавати в чашу мультиварки невелику кількість води; - При використанні фольги важливо, щоб не було отворів;
- Використовуючи рукав, залиште запас з обох сторін по кілька
сантиметрів.