Борщова заправка з буряком на зиму

Борщова заправка з буряка з квасолею

Для любителів борщу з квасолею є прекрасний спосіб заощадити свій час і приготувати улюблену страву за лічені хвилини. Можна доповнити рецепт морквою, яку потрібно буде просто натерти на тертці і додати в загальну каструльку. Також при бажанні можна скористатися будь-якими приправами на свій розсуд.
Інгредієнти:

  • 2,5 кг буряків;
  • 1 кг цибулі;
  • 250 мл оцту;
  • 5 кг помідорів;
  • 1,5 кг квасолі;
  • 400 мл рослинного масла;
  • 1 кг солодкого перцю;
  • 5 ст. л. солі.

Спосіб приготування:

  • Буряк натерти на тертці, помідори подрібнити в блендері.
  • Болгарський перець нарізати соломкою, цибулю – півкільцями.
  • Квасолю відварити так, щоб вона стала м’якою, але при цьому не розварилася.
  • Змішати овочі і квасолю в одній каструлі, посолити, заправити олією і добре перемішати.
  • Поставити каструлю на вогонь і довести вміст до кипіння.
  • Зменшити вогонь і продовжувати приготування ще 50 хвилин, в кінці додати оцет.
  • Перелити заправку в стерильні банки і закатати кришками.

Тепер ви знаєте, як готувати борщову заправку. Приємного апетиту!
Борщова заправка з буряком на зиму – це справжня знахідка для кожної господині, особливо якщо домочадці – справжні фанати цього першого страви. Щоб перетворити вміст баночок в наваристий суп, досить просто додати його в м’ясний бульйон і доповнити борщ картоплею. Кілька порад, як зробити борщову заправку, допоможуть початківцям кулінарам приготувати смачні і корисні заготовки на зиму:

  • Подрібнити буряки і помідори для заправки можна з допомогою терки, м’ясорубки, блендера, або ж просто скористатися ножем;
  • Зберігати борщову заправку краще в невеликих баночках, щоб вони довго не стояли відкритими в холодильнику;
  • Зазвичай баночках з заправкою не потрібна стерилізація, оскільки кислоти овочів цілком вистачає для позбавлення від мікробів;
  • Щоб смак страви вийшов ще більш насиченим, додайте в баночку з овочами трохи цукру;
  • Домогтися потрібної кислоти можна з допомогою лимонної кислоти, якщо заправка недостатньо кисла, і цукру;
  • Готову заправку можна заморозити і зберігати в холодильнику. Для цього слід розділити її на порційні частини і упакувати в невеликі поліетиленові пакетики.