Борщова заправка з буряком на зиму

Борщова заправка з буряком на зиму з томатною пастою

борщова заправка з буряком на зиму

Багато господинь шукають спосіб, як приготувати борщову заправку без помідорів. Все дуже просто – достатньо використовувати трохи томатної пасти і свіжих овочів. Насичений колір додасть страві буряк. Для борщу достатньо 4-5 ложок такої заправки.
Інгредієнти:

  • 300 г буряків;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 300 г моркви;
  • 5 ст. л. томатної пасти;
  • 2 цибулини;

Спосіб приготування:

  • Всі овочі почистити, буряк варити приблизно 15 хвилин (до напівготовності).
  • Натерти на крупній тертці моркву і відварну буряк.
  • Цибулю нарізати дрібними кубиками і обсмажити до готовності у рослинній олії.
  • Змішати всі овочі в одному посуді і заправити томатною пастою.
  • Перекласти отриману суміш в баночку і закрити кришкою і зберігати в холодильнику.

Борщова заправка з капустою в мультиварці

Насправді використовувати мультиварку для цього рецепта зовсім не обов’язково, адже того ж ефекту можна досягти і в звичайній каструльці без додаткових труднощів. Тим не менш, деякі господині просто не можуть розлучитися зі своєю кухонною помічницею. Якщо режим «Варка» у вашій моделі не передбачений, скористайтеся «Гасінням» або «Випічкою». При бажанні перець можна нарізати великими шматочками, якщо ви любите відчувати його в готовому борщі.
Інгредієнти:

  • 300 г буряків;
  • 300 г болгарського перцю;
  • 300 г цибулі;
  • 1 качан капусти;
  • 2 кг помідорів;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Буряк почистити і подрібнити в блендері, перекласти в глибоку тарілку.
  • У блендер відправити помідори і подрібнити їх до стану густого соку.
  • Солодкий перець і ріпчасту цибулю дрібно нарізати і викласти в чашу мультиварки.
  • Додати до цибулі і перцю нарізану тонкою соломкою капусту.
  • Висипати туди ж буряк, залити все отриманим томатним соком.
  • Поперчити і посолити заправку за смаком, закрити кришку мультиварки.
  • Готувати заправку в режимі «Варка» 30 хвилин.
  • Перелити заправку в банки і закатати їх стерильними кришками.
  • Поставити закриті банки на кришки і укутати рушником, дочекатися повного охолодження.