Борщова заправка з буряком на зиму з томатною пастою
Багато господинь шукають спосіб, як приготувати борщову заправку без помідорів. Все дуже просто – достатньо використовувати трохи томатної пасти і свіжих овочів. Насичений колір додасть страві буряк. Для борщу достатньо 4-5 ложок такої заправки.
Інгредієнти:
- 300 г буряків;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 300 г моркви;
- 5 ст. л. томатної пасти;
- 2 цибулини;
Спосіб приготування:
- Всі овочі почистити, буряк варити приблизно 15 хвилин (до напівготовності).
- Натерти на крупній тертці моркву і відварну буряк.
- Цибулю нарізати дрібними кубиками і обсмажити до готовності у рослинній олії.
- Змішати всі овочі в одному посуді і заправити томатною пастою.
- Перекласти отриману суміш в баночку і закрити кришкою і зберігати в холодильнику.
Борщова заправка з капустою в мультиварці
Насправді використовувати мультиварку для цього рецепта зовсім не обов’язково, адже того ж ефекту можна досягти і в звичайній каструльці без додаткових труднощів. Тим не менш, деякі господині просто не можуть розлучитися зі своєю кухонною помічницею. Якщо режим «Варка» у вашій моделі не передбачений, скористайтеся «Гасінням» або «Випічкою». При бажанні перець можна нарізати великими шматочками, якщо ви любите відчувати його в готовому борщі.
Інгредієнти:
- 300 г буряків;
- 300 г болгарського перцю;
- 300 г цибулі;
- 1 качан капусти;
- 2 кг помідорів;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Буряк почистити і подрібнити в блендері, перекласти в глибоку тарілку.
- У блендер відправити помідори і подрібнити їх до стану густого соку.
- Солодкий перець і ріпчасту цибулю дрібно нарізати і викласти в чашу мультиварки.
- Додати до цибулі і перцю нарізану тонкою соломкою капусту.
- Висипати туди ж буряк, залити все отриманим томатним соком.
- Поперчити і посолити заправку за смаком, закрити кришку мультиварки.
- Готувати заправку в режимі «Варка» 30 хвилин.
- Перелити заправку в банки і закатати їх стерильними кришками.
- Поставити закриті банки на кришки і укутати рушником, дочекатися повного охолодження.