Бісквітний яблучний пиріг з сиром
Шарлотка з сиром – це цікаве поєднання солодкого і кислуватого смаку, яке чудово підходить для чаювання. Цей десерт готується дуже швидко, тому виручить господиню у разі раптового приходу гостей. Кількість яблук може змінюватися в залежності від їх розміру. Наприклад, маленьких зелених яблучок знадобиться в два рази більше, а цей рецепт розрахований на плоди середнього розміру.
Інгредієнти:
- 1 склянка борошна;
- 300 г сиру;
- 5 яєць;
- 5 яблук;
- 250 г цукру;
- 50 г вершкового масла.
Спосіб приготування:
- З’єднати яйця, 150 г цукру, збивати з допомогою міксера 5-10 хвилин (поки не утвориться пишна піна).
- Борошно вводити поступово, перемішуючи тісто ложкою і лопаткою.
- Сир розім’яти виделкою або протерти через сито. Додати до нього цукор, що залишився.
- Розтопити вершкове масло і вилити його до сиру, перемішати.
- Яблука нарізати тонкими пластинками.
- Форму для випічки змастити маслом, вилити трохи тіста і рівномірно розподілити його по денця.
- Зверху викласти половину яблук, залити їх ще шаром тесту.
- Викласти сир, розрівняти, вилити все тісто.
- Зверху красиво викласти другу половину яблук.
- Випікати бісквітний пиріг 45 хвилин при 180 градусах.
Тепер ви знаєте, як готувати бісквітний пиріг. Приємного апетиту!
Бісквітний пиріг цілком може стати чудовим початком знайомства з світом випічки і десертів. З ним впорається будь-яка господиня, незалежно від кулінарного стажу. Таке блюдо ідеально підійде для домашнього чаювання і буде викликати щиру радість у всіх родичів, навіть якщо ви будете готувати його кожен день. Як спекти бісквітний пиріг в кращому вигляді, підкажуть наступні поради:
- Мисочка, в якій ви збиваєте яйця для бісквіта, повинна бути ідеально сухий. Так буде набагато простіше домогтися пишною пінки;
- Краще заздалегідь дістаньте яйця з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Це зробить випічку більш ніжною і пишною;
- Розпушувач для тіста можна замінити звичайною содою, погасивши її оцтом або лимонним соком;
- Бісквітне тісто має бути рідким. Не слід збільшувати кількість борошна, інакше корж вийде занадто збитим і може втратити свої смакові якості.