Шоколадний бісквітний пиріг з варенням
Зробити бісквіт шоколадним простіше простого – досить додати в тісто трохи какао. Таке невелике нововведення кардинально змінить смак страви. Варення можна взяти будь-яку, але не дуже рідке. Родзинки додається за бажанням його можна сміливо виключити зі складу страви.
Інгредієнти:
- 100 г борошна;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 2 ст. л. какао;
- 4 яйця;
- 150 г цукру;
- 50 г родзинок;
- 50 г вершкового масла;
- 250 г варення;
- 2 ст. л. цукрової пудри;
- 1 щіпка лимонної кислоти;
- 1 щіпка ваніліну.
Спосіб приготування:
- Білки відокремити від жовтків і збити в білу піну разом з лимонною кислотою.
- Поступово ввести в білки цукор, продовжуючи збивати міксером.
- В кілька етапів додати жовтки (по одному за раз), продовжувати збивати.
- Окремо від яєць з’єднати просіяне борошно і розпушувач, до них всипати ванілін, какао і родзинки.
- У тарілку з борошном ввести яєчну суміш, замісити тісто.
- Розтопити вершкове масло і вилити його в загальну тарілку.
- Все змішати до однорідності і перелити в змазану маслом форму.
- Готувати корж 40 хвилин при 180 градусів, трохи остудити і акуратно розрізати на дві частини.
- Варення викласти між коржами і залишити пиріг просочитися на 10-15 хвилин.
- Прикрасити страву цукровою пудрою.