Бісквітний пиріг

Шоколадний бісквітний пиріг з варенням

Зробити бісквіт шоколадним простіше простого – досить додати в тісто трохи какао. Таке невелике нововведення кардинально змінить смак страви. Варення можна взяти будь-яку, але не дуже рідке. Родзинки додається за бажанням його можна сміливо виключити зі складу страви.
Інгредієнти:

  • 100 г борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 2 ст. л. какао;
  • 4 яйця;
  • 150 г цукру;
  • 50 г родзинок;
  • 50 г вершкового масла;
  • 250 г варення;
  • 2 ст. л. цукрової пудри;
  • 1 щіпка лимонної кислоти;
  • 1 щіпка ваніліну.

Спосіб приготування:

  • Білки відокремити від жовтків і збити в білу піну разом з лимонною кислотою.
  • Поступово ввести в білки цукор, продовжуючи збивати міксером.
  • В кілька етапів додати жовтки (по одному за раз), продовжувати збивати.
  • Окремо від яєць з’єднати просіяне борошно і розпушувач, до них всипати ванілін, какао і родзинки.
  • У тарілку з борошном ввести яєчну суміш, замісити тісто.
  • Розтопити вершкове масло і вилити його в загальну тарілку.
  • Все змішати до однорідності і перелити в змазану маслом форму.
  • Готувати корж 40 хвилин при 180 градусів, трохи остудити і акуратно розрізати на дві частини.
  • Варення викласти між коржами і залишити пиріг просочитися на 10-15 хвилин.
  • Прикрасити страву цукровою пудрою.