Бефстроганов з свинини з грибами з вершками
Бефстроганов з свинини часто зустрічається в домашньому меню, і його традиційний рецепт багатьом вже набрид. Саме тому потрібно періодично додавати в це блюдо додаткові яскраві інгредієнти. Свинина з солоними огірками і печерицями обов’язково стане родзинкою вечері і вигідно урізноманітнює повсякденний раціон.
Інгредієнти:
- 500 р свинини;
- 200 г печериць;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 400 мл вершків;
- 2 зубчики часнику;
- 2 цибулини;
- 2 солоних огірка;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Свинину промити під проточною водою, обсушити.
- Гриби і цибулю порізати на невеликі кубики, викласти на сковороду з рослинним маслом.
- Смажити гриби з цибулею до повного випаровування вологи і м’якості печериць.
- М’ясо і солоні огірки нарізати невеликою соломкою і висипати в загальну сковороду.
- Перемішати всі інгредієнти між собою, посолити і поперчити.
- Обсмажити все ще 10-15 хвилин, потім залити вершками.
- Накрити сковороду кришкою і тушкувати бефстроганов на середньому вогні 30 хвилин.
- В готову страву додати подрібнену зелень і часник, ще раз перемішати.
Тепер ви знаєте, як готувати бефстроганов з свинини. Приємного апетиту!
Приготувавши на вечерю бефстроганов з свинини, можна отримати безліч захоплених відгуків і коментарів. Така страва прикрасить собою будь-який гарнір, зробить навіть повсякденне святкову трапезу. Експериментуючи з соусами, можна і зовсім робити його щодня, жодного разу не повторившись. На всі додаткові запитання, як приготувати бефстроганов з свинини, відповідять досвідчені кулінари:
- Гасити бефстроганов потрібно на невеликому вогні під закритою кришкою, щоб м’ясні шматочки максимально просочилися соусом;
- Для бефстроганова краще брати пісну свинину без надлишків жиру і, зрозуміло, без кісток. Крім поліпшення смакових якостей, це ще і допоможе знизити калорійність страви;
- Інгредієнти для соусу краще заздалегідь виставити з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури;
- При бажанні, перед тим як робити бефстроганов, свинину можна ненадовго замаринувати. Для цього достатньо взяти ріпчаста цибуля, рослинна олія і улюблені спеції для м’яса.