Бефстроганов з свинини

Бефстроганов з свинини з грибами з вершками

Бефстроганов з свинини часто зустрічається в домашньому меню, і його традиційний рецепт багатьом вже набрид. Саме тому потрібно періодично додавати в це блюдо додаткові яскраві інгредієнти. Свинина з солоними огірками і печерицями обов’язково стане родзинкою вечері і вигідно урізноманітнює повсякденний раціон.
Інгредієнти:

  • 500 р свинини;
  • 200 г печериць;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 400 мл вершків;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 цибулини;
  • 2 солоних огірка;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Свинину промити під проточною водою, обсушити.
  • Гриби і цибулю порізати на невеликі кубики, викласти на сковороду з рослинним маслом.
  • Смажити гриби з цибулею до повного випаровування вологи і м’якості печериць.
  • М’ясо і солоні огірки нарізати невеликою соломкою і висипати в загальну сковороду.
  • Перемішати всі інгредієнти між собою, посолити і поперчити.
  • Обсмажити все ще 10-15 хвилин, потім залити вершками.
  • Накрити сковороду кришкою і тушкувати бефстроганов на середньому вогні 30 хвилин.
  • В готову страву додати подрібнену зелень і часник, ще раз перемішати.

Тепер ви знаєте, як готувати бефстроганов з свинини. Приємного апетиту!
Приготувавши на вечерю бефстроганов з свинини, можна отримати безліч захоплених відгуків і коментарів. Така страва прикрасить собою будь-який гарнір, зробить навіть повсякденне святкову трапезу. Експериментуючи з соусами, можна і зовсім робити його щодня, жодного разу не повторившись. На всі додаткові запитання, як приготувати бефстроганов з свинини, відповідять досвідчені кулінари:

  • Гасити бефстроганов потрібно на невеликому вогні під закритою кришкою, щоб м’ясні шматочки максимально просочилися соусом;
  • Для бефстроганова краще брати пісну свинину без надлишків жиру і, зрозуміло, без кісток. Крім поліпшення смакових якостей, це ще і допоможе знизити калорійність страви;
  • Інгредієнти для соусу краще заздалегідь виставити з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури;
  • При бажанні, перед тим як робити бефстроганов, свинину можна ненадовго замаринувати. Для цього достатньо взяти ріпчаста цибуля, рослинна олія і улюблені спеції для м’яса.