Азу з яловичини

Азу з яловичини по-татарськи в горщиках

Приготування азу в горщиках – досить тривалий
процес, але результат вартий очікування. Це ідеальне блюдо для будь-якого свята,
яка здивує всіх не тільки оригінальною подачею, але і неповторним смаком і
ароматом.
Інгредієнти:

  • 300г яловичини;
  • 4 помідори черрі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 3 картоплини;
  • 1ст.л. томатної пасти;
  • Вершкове масло;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:
1.
Натерти на дрібній тертці моркву, дрібно нарізати цибулю;
2.
Помідори черрі розрізати на четвертинки;
3.
М’ясо і картоплю нарізати кубиками середньої величини;
4.
Часник подрібнити або нарізати кружечками;
5.
Підготувати горщики (3шт) і викласти на дно м’ясо;
6.
Зверху шарами викласти картоплю і моркву;
7.
Останнім шаром засипати цибулю, часник і помідори;
8.
Посолити, поперчити, додати спеції за смаком;
9.
Розвести у воді томатну пасту і залити в горщики;
10. В
кожен горщик покласти по великому шматочку вершкового масла;
11. Розігріти
духовку до 200 градусів, накрити горщики кришками і готувати 2,5 години.
Тепер ви знаєте, як готувати азу з яловичини. Приємного апетиту!
Азу з яловичини – це дуже цікаве і незвичайне блюдо.
Приготувати його не так-то просто, але при наявності докладного керівництва з цим
впорається навіть початківець кулінар. Ось кілька порад, як приготувати традиційну
татарське частування:

  • У традиційному рецепті азу, перед тим, як готувати,
    інгредієнти необхідно обсмажувати. Тим не менш, можна полегшити блюдо, обсмаживши
    тільки м’ясо і цибулю, а картоплю відварити;
  • В якості заправки можна використовувати томатний сік
    чи кетчуп;
  • Для азу краще вибирати молоде м’ясо – так воно буде смачніше,
    а час приготування – менше;
  • М’ясо буде більш ніжним, якщо на кінцевому етапі
    приготування додати трохи вершкового масла.