Азу з яловичини

Азу з яловичини з огірками в мультиварці

Азу в мультиварці – це спрощений варіант татарського страви.
Важко назвати цей рецепт традиційним, тим не менше, основні принципи
приготування залишаються незмінними. Солоні огірки і помідори надають соусу
приємну кислинку, а яловичина відмінно вбирає в себе овочевий сік.
Інгредієнти:

  • 1 кг яловичини (м’якоті);
  • 4 солоних огірка;
  • 2 консервованих томатів;
  • 1,5 кг картоплі;
  • 3 цибулини;
  • 50мл рослинного масла;
  • 75г томатної пасти;
  • 30г борошна;
  • 1 зубчик часнику;
  • Лавровий лист;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:
1.
Цибулю дрібно нарізати;
2.
У каструльку мультиварки налити олію, викласти цибулю і
готувати в режимі «Гасіння» 10 хвилин;
3.
Додати в чашу борошно і перешкодити, готувати ще 2-3
хвилини;
4.
М’ясо і картоплю нарізати невеликими кубиками і
засипати в каструлю;
5.
Знову включити «Гасіння» і встановити таймер на 30
хвилин;
6.
Перемкнути у режим «Випічка» і продовжувати готувати,
поки не випарується зайва рідина;
7.
Огірки і помідори натерти на тертці, викласти в
глибоку мисочку;
8.
Додати до овочів томатну пасту, мелений перець, сіль і
2-3 лаврових листочка;
9.
Часник подрібнити і висипати до соусу;
10. Ретельно
перемішати вміст миски і вилити отриманий соус в каструлю;
11. Включити
режим «Варка» і готувати 5 хвилин;
12. Включити
режим «Підігрів» і дати страві настоятися 10-15 хвилин.