Смачне здобне тісто для булочок на молоці
Здобне тісто на молоці по праву є самим популярним серед інших подібних рецептів. Булочки з нього виходять ніжними та смачними. Можна зробити їх з начинкою, використовуючи, наприклад, родзинки, мак або волоські горіхи. Приємною особливістю тесту стане медовий аромат, але в разі алергії або особистої неприязні мед можна виключити.
Інгредієнти:
- 1 кг борошна;
- 500 мл молока;
- 1 пакетик сухих дріжджів;
- 2 яйця;
- 120 г вершкового масла;
- 6 ст. л. меду;
- 250 г цукру;
- 1 ч. л. солі.
Спосіб приготування:
- Підігріти трохи молока, розчинити в ньому чайну ложку цукру і дріжджі.
- Залишити опару на 25 хвилин в теплі.
- У миску розбити яйця і викласти розм’якшене вершкове масло, перемішати.
- Просіяти борошно, змішати в окремій мисці з цукром і сіллю.
- Зробити ямку в борошні і влити туди опару, потім додати яєчно-масляну суміш і мед.
- Замісити тісто в мисці, потім перекласти на стіл, присипаний борошном, і вимішувати ще 10 хвилин.
- Чисту і суху миску змастити олією і викласти в неї тісто.
- Залишити миску з тестом в теплому місці на півтори години, потім ще раз тісто обім’яти і приготувати булочки.
Тепер ви знаєте, як готувати здобне тісто для булочок. Приємного апетиту!
Здобне тісто для булочок – це запорука м’якою і повітряної домашньої випічки. Воно поєднується з будь-якими начинками, та й саме по собі досить солодке і смачне, щоб виступати в ролі повноцінного десерту. Для того щоб розібратися, як приготувати здобне тісто для булочок в домашніх умовах, потрібно не тільки прочитати рецепт, але й запам’ятати кілька простих кулінарних секретів:
- Щоб розвести дріжджі, рідина для опари треба нагрівати не вище 37 градусів, інакше виріб не підніметься.
- Цукор в дріжджове тісто потрібно додавати поступово, щоб дріжджі не «з’їли» солодкість.
- Настоюватися здобне тісто має при кімнатній температурі. Не варто залишати його біля нагрівальних приладів або на протязі.
- Здобне тісто треба добре обминати на всіх етапах приготування. Від цього випічка буде більш м’якою і соковитою.
- У здобне тісто потрібно додавати в півтора-два рази більше дріжджів з-за великого вмісту жиру.