Здобне тісто для булочок

Смачне здобне тісто для булочок на молоці

Здобне тісто на молоці по праву є самим популярним серед інших подібних рецептів. Булочки з нього виходять ніжними та смачними. Можна зробити їх з начинкою, використовуючи, наприклад, родзинки, мак або волоські горіхи. Приємною особливістю тесту стане медовий аромат, але в разі алергії або особистої неприязні мед можна виключити.
Інгредієнти:

  • 1 кг борошна;
  • 500 мл молока;
  • 1 пакетик сухих дріжджів;
  • 2 яйця;
  • 120 г вершкового масла;
  • 6 ст. л. меду;
  • 250 г цукру;
  • 1 ч. л. солі.

Спосіб приготування:

  • Підігріти трохи молока, розчинити в ньому чайну ложку цукру і дріжджі.
  • Залишити опару на 25 хвилин в теплі.
  • У миску розбити яйця і викласти розм’якшене вершкове масло, перемішати.
  • Просіяти борошно, змішати в окремій мисці з цукром і сіллю.
  • Зробити ямку в борошні і влити туди опару, потім додати яєчно-масляну суміш і мед.
  • Замісити тісто в мисці, потім перекласти на стіл, присипаний борошном, і вимішувати ще 10 хвилин.
  • Чисту і суху миску змастити олією і викласти в неї тісто.
  • Залишити миску з тестом в теплому місці на півтори години, потім ще раз тісто обім’яти і приготувати булочки.

Тепер ви знаєте, як готувати здобне тісто для булочок. Приємного апетиту!
Здобне тісто для булочок – це запорука м’якою і повітряної домашньої випічки. Воно поєднується з будь-якими начинками, та й саме по собі досить солодке і смачне, щоб виступати в ролі повноцінного десерту. Для того щоб розібратися, як приготувати здобне тісто для булочок в домашніх умовах, потрібно не тільки прочитати рецепт, але й запам’ятати кілька простих кулінарних секретів:

  • Щоб розвести дріжджі, рідина для опари треба нагрівати не вище 37 градусів, інакше виріб не підніметься.
  • Цукор в дріжджове тісто потрібно додавати поступово, щоб дріжджі не «з’їли» солодкість.
  • Настоюватися здобне тісто має при кімнатній температурі. Не варто залишати його біля нагрівальних приладів або на протязі.
  • Здобне тісто треба добре обминати на всіх етапах приготування. Від цього випічка буде більш м’якою і соковитою.
  • У здобне тісто потрібно додавати в півтора-два рази більше дріжджів з-за великого вмісту жиру.