Пишне здобне тісто для булочок на Великдень
Таке тісто готується не так вже просто і вимагає певного кулінарного досвіду. Тим не менш саме такий рецепт гарантує дійсно пишні та повітряні булочки. Щоб не зіпсувати вироби, потрібно ретельно перевірити якість і свіжість дріжджів, борошно обов’язково просіяти через сито, а яйця збивати до появи білої пінки. Маргарин можна замінити вершковим маслом або спредом.
Інгредієнти:
- 800 г борошна;
- 250 г цукру;
- 500 мл молока;
- 150 г маргарину;
- 2 яйця;
- 1 ст. л. сухих дріжджів;
- 1 ч. л. солі;
- Рослинне масло.
Спосіб приготування:
- Підігріти молоко, розчинити в ньому по столовій ложці цукру і борошна.
- Додати дріжджі, розмішати все до однорідності і залишити під рушником на 30 хвилин.
- В опару додати сіль і ще раз перемішати, відокремити жовтки від білків.
- Збити жовтки з половиною цукру блендером, перелити їх в тарілочку з опарою.
- Влити туди ж розтоплений маргарин і рослинне масло, перемішати.
- Ввести половину борошна, довести тісто до однорідності і знову накрити рушником.
- Залишити тісто на 2 години в теплому місці, потім додати цукор, що залишився і борошно.
- Замісити м’яке еластичне тісто, перекласти його в миску, змащену рослинним маслом.
- Тримати ще 2 години під рушником, обминаючи через кожні 25-30 хвилин.