Здобне тісто для булочок

Пишне здобне тісто для булочок на Великдень

Таке тісто готується не так вже просто і вимагає певного кулінарного досвіду. Тим не менш саме такий рецепт гарантує дійсно пишні та повітряні булочки. Щоб не зіпсувати вироби, потрібно ретельно перевірити якість і свіжість дріжджів, борошно обов’язково просіяти через сито, а яйця збивати до появи білої пінки. Маргарин можна замінити вершковим маслом або спредом.
Інгредієнти:

  • 800 г борошна;
  • 250 г цукру;
  • 500 мл молока;
  • 150 г маргарину;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. л. сухих дріжджів;
  • 1 ч. л. солі;
  • Рослинне масло.

Спосіб приготування:

  • Підігріти молоко, розчинити в ньому по столовій ложці цукру і борошна.
  • Додати дріжджі, розмішати все до однорідності і залишити під рушником на 30 хвилин.
  • В опару додати сіль і ще раз перемішати, відокремити жовтки від білків.
  • Збити жовтки з половиною цукру блендером, перелити їх в тарілочку з опарою.
  • Влити туди ж розтоплений маргарин і рослинне масло, перемішати.
  • Ввести половину борошна, довести тісто до однорідності і знову накрити рушником.
  • Залишити тісто на 2 години в теплому місці, потім додати цукор, що залишився і борошно.
  • Замісити м’яке еластичне тісто, перекласти його в миску, змащену рослинним маслом.
  • Тримати ще 2 години під рушником, обминаючи через кожні 25-30 хвилин.