Солодке здобне дріжджове тісто для булочок із сухих дріжджів
Це тісто дозволить зробити дуже м’які булочки, які можна наповнити будь-якою начинкою на свій вибір. Якщо додати ще й трохи прикраси, то вони відмінно підійдуть для святкового столу. Для цього можна використовувати глазур, кольорові посипання, цукрову пудру і пр. Дуже смачними булочки вийдуть, якщо додати в них масло каноли.
Інгредієнти:
- 2 склянки молока;
- ½ Склянки рослинного масла;
- 2 ½ ч. л. сухих дріжджів;
- 4 ½ склянки борошна;
- ½ Склянки цукру;
- ½ Ч. л. пекарського порошку;
- ½ Ч. л. соди.
Спосіб приготування:
- У каструльку налити молоко, рослинне масло і висипати цукор.
- Довести отриману суміш до кипіння, періодично її помішуючи, остудити до теплого стану.
- Додати дріжджі і поступово ввести 4 склянки борошна, замісити еластичне тісто.
- Накрити миску з тістом рушником і залишити в теплому місці на 1 годину.
- Ввести муку, соду і пекарський порошок, ще раз добре вимісити тісто.