Здобне тісто для булочок на кефірі в хлібопічці
Хлібопічка чудово справляється з різними видами здобного тіста. При бажанні можна в ній же і спекти булочку або зупинити диво-машину, коли вона замісить тісто. У цьому разі з нього можна зробити булочки будь-якої величини і форми. Готовий виріб рекомендується посипати кунжутом або цукровою пудрою.
Інгредієнти:
- 125 мл кефіру;
- 1 ст. л. води;
- 1 ч. л. сухих дріжджів;
- 1 яйце;
- 10 мл рослинного масла;
- 300 г борошна;
- 5 г крохмалю;
- 5 г кориці;
- 20 г вершкового масла;
- ½ Ч. л. солі;
- 3 ст. л. цукру.
Спосіб приготування:
- Воду нагріти до 35 градусів і розчинити в ній дріжджі.
- Залити опару в чашу хлібопічки, додати рослинне і розтоплене вершкове масло.
- Вилити туди ж кефір, вбити яйце.
- Всипати до рідких інгредієнтів 200 г борошна, крохмаль і корицю.
- У отриманої гірки зробити невелику виїмку, засипати туди сіль і цукор.
- Вибрати режим «Здоба» і натиснути «Старт», поступово додати борошно.