Здобне тісто для булочок

Здобне тісто для булочок на кефірі в хлібопічці

Хлібопічка чудово справляється з різними видами здобного тіста. При бажанні можна в ній же і спекти булочку або зупинити диво-машину, коли вона замісить тісто. У цьому разі з нього можна зробити булочки будь-якої величини і форми. Готовий виріб рекомендується посипати кунжутом або цукровою пудрою.
Інгредієнти:

  • 125 мл кефіру;
  • 1 ст. л. води;
  • 1 ч. л. сухих дріжджів;
  • 1 яйце;
  • 10 мл рослинного масла;
  • 300 г борошна;
  • 5 г крохмалю;
  • 5 г кориці;
  • 20 г вершкового масла;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 3 ст. л. цукру.

Спосіб приготування:

  • Воду нагріти до 35 градусів і розчинити в ній дріжджі.
  • Залити опару в чашу хлібопічки, додати рослинне і розтоплене вершкове масло.
  • Вилити туди ж кефір, вбити яйце.
  • Всипати до рідких інгредієнтів 200 г борошна, крохмаль і корицю.
  • У отриманої гірки зробити невелику виїмку, засипати туди сіль і цукор.
  • Вибрати режим «Здоба» і натиснути «Старт», поступово додати борошно.