Рисова запіканка з рибним фаршем
Ця рисова запіканка багатьом знайома ще з дитинства, оскільки часто зустрічалася в меню дитячих садків. Вона виходить дуже ніжною і поживною. Замість вершків можна використовувати молоко, або 2-3 ложки сметани, розведені водою.
Інгредієнти:
- 400 р рибного фаршу;
- 100 г рису;
- 1 цибулина;
- 200 мл вершків;
- 100 г твердого сиру;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Дрібно нарізати цибулю, обсмажити в рослинній олії до готовності.
- У фарш додати цибулю, посолити, поперчити і перемішати.
- Рис відварити в підсоленій воді до напівготовності.
- Сир натерти на тертці і більшу частину змішати з рисом.
- Викласти інгредієнти у форму для запікання в наступній послідовності: половина рису, рибний фарш, друга частина рису, що залишився сир.
- Запіканку полити уздовж всієї поверхні вершками.
- Запікати страву в духовці при 180 градусах 40 хвилин.