Запіканка з фаршем

Рисова запіканка з рибним фаршем

Ця рисова запіканка багатьом знайома ще з дитинства, оскільки часто зустрічалася в меню дитячих садків. Вона виходить дуже ніжною і поживною. Замість вершків можна використовувати молоко, або 2-3 ложки сметани, розведені водою.
Інгредієнти:

  • 400 р рибного фаршу;
  • 100 г рису;
  • 1 цибулина;
  • 200 мл вершків;
  • 100 г твердого сиру;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Дрібно нарізати цибулю, обсмажити в рослинній олії до готовності.
  • У фарш додати цибулю, посолити, поперчити і перемішати.
  • Рис відварити в підсоленій воді до напівготовності.
  • Сир натерти на тертці і більшу частину змішати з рисом.
  • Викласти інгредієнти у форму для запікання в наступній послідовності: половина рису, рибний фарш, друга частина рису, що залишився сир.
  • Запіканку полити уздовж всієї поверхні вершками.
  • Запікати страву в духовці при 180 градусах 40 хвилин.