Запіканка з макаронів з курячим фаршем
Основа з макаронів робить запіканку дуже ситної і простий у приготуванні. Ідеально для цього підходять черепашки. Найкраще взяти сир Пармезан, але можна замінити його будь-яким іншим сортом.
Інгредієнти:
- 800 г фаршу;
- 1 помідор;
- 200 р макаронів;
- 1 цибулина;
- 150 г сиру;
- 100 мл молока;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Помідор подрібнити в блендері до консистенції пюре.
- Цибулю дрібно нарізати, обсмажити на олії 3 хвилини.
- Викласти до цибулі фарш, перешкодити, готувати ще 5 хвилин.
- Фарш посолити, поперчити, залити томатним пюре.
- Продовжувати гасіння 5 хвилин.
- Макарони промити, відварити до готовності.
- Яйця розбити в глибоку тарілку, додати молоко і збити.
- Половину макаронів викласти у форму для запікання, зверху засипати фарш.
- Поверх фаршу зробити ще один шар з макаронів.
- Запіканку рівномірно посипати сиром, залити сумішшю з молока і яєць.
- Запікати 40 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.