Запіканка з фаршем

Запіканка з макаронів з курячим фаршем

Основа з макаронів робить запіканку дуже ситної і простий у приготуванні. Ідеально для цього підходять черепашки. Найкраще взяти сир Пармезан, але можна замінити його будь-яким іншим сортом.
Інгредієнти:

  • 800 г фаршу;
  • 1 помідор;
  • 200 р макаронів;
  • 1 цибулина;
  • 150 г сиру;
  • 100 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Помідор подрібнити в блендері до консистенції пюре.
  • Цибулю дрібно нарізати, обсмажити на олії 3 хвилини.
  • Викласти до цибулі фарш, перешкодити, готувати ще 5 хвилин.
  • Фарш посолити, поперчити, залити томатним пюре.
  • Продовжувати гасіння 5 хвилин.
  • Макарони промити, відварити до готовності.
  • Яйця розбити в глибоку тарілку, додати молоко і збити.
  • Половину макаронів викласти у форму для запікання, зверху засипати фарш.
  • Поверх фаршу зробити ще один шар з макаронів.
  • Запіканку рівномірно посипати сиром, залити сумішшю з молока і яєць.
  • Запікати 40 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.