Запіканка з кабачків і капусти з фаршем
Незвичайна м’ясна запіканка з великою різноманітністю овочів. Такий багатий склад надає страві свіжість і додаткові смакові нотки. Щоб максимально знизити калорійність запіканки з кабачків, найкраще взяти курячий фарш і нежирні вершки.
Інгредієнти:
- 500 г фаршу;
- 1 помідор;
- 2 кабачка;
- 500 г цвітної капусти;
- 1 зубчик часнику;
- 1 цибулина;
- 150 мл вершків;
- ½ Перцю чилі;
- 3 ст. л. оливкової олії;
- 2 яйця;
- 25 г твердого сиру;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Змішати в одній мисочці яйця, вершки, сіль і перець збити.
- Нарізати помідори і цибулю невеликими кубиками.
- Кабачок порізати кружальцями за товщиною 7мм.
- Капусту розібрати на суцвіття, покласти в киплячу воду і варити 5 хвилин.
- Сковорідку розігріти і змастити оливковою олією, злегка обсмажити кабачки.
- Кабачки перекласти на тарілку, а на сковороду викласти цибулю і подрібнений часник.
- Перець чилі нарізати дрібними шматочками, додати до цибулі і трохи обсмажити.
- Викласти в ту ж сковороду фарш, добре перемішати і продовжувати приготування ще 5 хвилин.
- Додати помідори, сіль і перець, ще раз перешкодити.
- Гасити овочі з фаршем, поки не випарується вся рідина.
- Подрібнити зелень і змішати з вмістом сковорідки.
- Першими викласти кабачки так, щоб вони повністю покрили дно форми для випічки.
- Наступним засипати шаром фарш, розрівняти.
- Поверх фаршу розподілити капусту і запіканку полити вершковою заправкою.
- Готувати страву 25 хвилин при 185 градусах.
- За пару хвилин до готовності посипати сиром.