Запіканка з фаршем

Запіканка з кабачків і капусти з фаршем

Незвичайна м’ясна запіканка з великою різноманітністю овочів. Такий багатий склад надає страві свіжість і додаткові смакові нотки. Щоб максимально знизити калорійність запіканки з кабачків, найкраще взяти курячий фарш і нежирні вершки.
Інгредієнти:

  • 500 г фаршу;
  • 1 помідор;
  • 2 кабачка;
  • 500 г цвітної капусти;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 цибулина;
  • 150 мл вершків;
  • ½ Перцю чилі;
  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • 2 яйця;
  • 25 г твердого сиру;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Змішати в одній мисочці яйця, вершки, сіль і перець збити.
  • Нарізати помідори і цибулю невеликими кубиками.
  • Кабачок порізати кружальцями за товщиною 7мм.
  • Капусту розібрати на суцвіття, покласти в киплячу воду і варити 5 хвилин.
  • Сковорідку розігріти і змастити оливковою олією, злегка обсмажити кабачки.
  • Кабачки перекласти на тарілку, а на сковороду викласти цибулю і подрібнений часник.
  • Перець чилі нарізати дрібними шматочками, додати до цибулі і трохи обсмажити.
  • Викласти в ту ж сковороду фарш, добре перемішати і продовжувати приготування ще 5 хвилин.
  • Додати помідори, сіль і перець, ще раз перешкодити.
  • Гасити овочі з фаршем, поки не випарується вся рідина.
  • Подрібнити зелень і змішати з вмістом сковорідки.
  • Першими викласти кабачки так, щоб вони повністю покрили дно форми для випічки.
  • Наступним засипати шаром фарш, розрівняти.
  • Поверх фаршу розподілити капусту і запіканку полити вершковою заправкою.
  • Готувати страву 25 хвилин при 185 градусах.
  • За пару хвилин до готовності посипати сиром.