Запіканка з фаршем

Картопляна запіканка з м’ясним фаршем в духовці

Відмінний рецепт для вечері в сімейному колі. Запіканка виходить дуже смачною, з апетитною рум’яною скоринкою. Зручно використовувати вже готове пюре, якщо таке знайдеться в холодильнику. Тоді час приготування істотно скоротиться.
Інгредієнти:

  • 700 г картоплі;
  • 500 г фаршу;
  • 2 цибулини;
  • 2 яйця;
  • 150 г сиру;
  • 300 мл молока;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Почистити картоплю, нарізати великими шматочками і викласти в каструлю.
  • Залити картоплю водою, довести до кипіння і посолити.
  • Довести картоплю до готовності, злити воду.
  • Молоко підігріти, залити до картоплі і потовкти до стану пюре.
  • Додати в пюре яйця, ще раз добре потовкти.
  • У фарш додати за смаком солі і перцю, перешкодити.
  • Цибулю подрібнити, викласти на сковороду разом з фаршем, смажити до готовності.
  • Деко змастити маслом, рівномірно розподілити по ньому половину картопляного пюре.
  • Фарш викласти поверх картоплі, розрівняти.
  • Накрити фарш другою половиною пюре, посипати тертим сиром.
  • Готувати запіканку 30 хвилин при 200 градусах.