Картопляна запіканка з м’ясним фаршем в духовці
Відмінний рецепт для вечері в сімейному колі. Запіканка виходить дуже смачною, з апетитною рум’яною скоринкою. Зручно використовувати вже готове пюре, якщо таке знайдеться в холодильнику. Тоді час приготування істотно скоротиться.
Інгредієнти:
- 700 г картоплі;
- 500 г фаршу;
- 2 цибулини;
- 2 яйця;
- 150 г сиру;
- 300 мл молока;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Почистити картоплю, нарізати великими шматочками і викласти в каструлю.
- Залити картоплю водою, довести до кипіння і посолити.
- Довести картоплю до готовності, злити воду.
- Молоко підігріти, залити до картоплі і потовкти до стану пюре.
- Додати в пюре яйця, ще раз добре потовкти.
- У фарш додати за смаком солі і перцю, перешкодити.
- Цибулю подрібнити, викласти на сковороду разом з фаршем, смажити до готовності.
- Деко змастити маслом, рівномірно розподілити по ньому половину картопляного пюре.
- Фарш викласти поверх картоплі, розрівняти.
- Накрити фарш другою половиною пюре, посипати тертим сиром.
- Готувати запіканку 30 хвилин при 200 градусах.