Судак в духовці

Рецепт 3: Філе судака, запеченого в духовці з картоплею

Пропонуємо простий і дуже смачний рецепт судака, запеченого з картоплею під ароматною сирною скоринкою. Судака можна замінити будь-якою іншою рибою, яка вам більше подобається, а замість картоплі використовувати попередньо відварений до напівготовності рис.
Інгредієнти:

  • філе судака — 500 г;
  • картопля — 6 шт.;
  • помідори — 3 шт.;
  • сир — 150 г;
  • сметана — 400 г;
  • соус соєвий — 1 ст .л.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Помідори промиваємо, нарізаємо на кружечки.
  • Промиваємо рибне філе, нарізаємо його на невеликі шматочки, поливаємо його соєвим соусом.
  • Картопля очищаємо, нарізаємо кружальцями, цибулю — півкільцями.
  • Форму змащуємо маслом. Інгредієнти викладаємо шарами: спочатку гуртки картоплі, потім цибулю і помідори. Кожен шар рясно змащуємо сметаною, солимо, перчимо.
  • На томати поміщаємо філе судака, маринованого в соєвому соусі.
  • Зверху посипаємо все тертим сиром, змащуємо сметаною.
  • Випікаємо в духовці (180°С) близько 60 хвилин до появи приємною золотистої скоринки і повної готовності продуктів.