Рецепт 3: Філе судака, запеченого в духовці з картоплею
Пропонуємо простий і дуже смачний рецепт судака, запеченого з картоплею під ароматною сирною скоринкою. Судака можна замінити будь-якою іншою рибою, яка вам більше подобається, а замість картоплі використовувати попередньо відварений до напівготовності рис.
Інгредієнти:
- філе судака — 500 г;
- картопля — 6 шт.;
- помідори — 3 шт.;
- сир — 150 г;
- сметана — 400 г;
- соус соєвий — 1 ст .л.;
- цибуля — 1 шт.;
- сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Помідори промиваємо, нарізаємо на кружечки.
- Промиваємо рибне філе, нарізаємо його на невеликі шматочки, поливаємо його соєвим соусом.
- Картопля очищаємо, нарізаємо кружальцями, цибулю — півкільцями.
- Форму змащуємо маслом. Інгредієнти викладаємо шарами: спочатку гуртки картоплі, потім цибулю і помідори. Кожен шар рясно змащуємо сметаною, солимо, перчимо.
- На томати поміщаємо філе судака, маринованого в соєвому соусі.
- Зверху посипаємо все тертим сиром, змащуємо сметаною.
- Випікаємо в духовці (180°С) близько 60 хвилин до появи приємною золотистої скоринки і повної готовності продуктів.