Судак з овочами, запечена в духовці
Не завжди виходить смачно запекти рибу: вона може виходити або сухуватою, або розвалюватися на шматочки. Але є один універсальний рецепт, коли риба готується з великою кількістю томатів та інших овочів. Якщо запікати судака таким чином, то страва виходить смачним, ароматним і дуже соковитим. Рекомендує ретельно підготувати філе, видаливши всі кісточки.
Інгредієнти:
- філе судака — 4 шт.;
- помідори — 500 г;
- часник — 3 зубчики;
- цибуля — 3 шт.;
- цукор — 1 ч. л.;
- борошно — 3 ст. л.;
- олія рослинна;
- сіль, перець чорний, мускатний горіх — за смаком.
Спосіб приготування:
- Філе промиваємо, обсушуємо, солимо, перчимо. При бажанні можна збризнути невеликою кількістю лимонного соку.
- Судака обвалюємо в борошні, обсмажуємо в олії до приємного золотистого кольору.
- Помідори промиваємо, заливаємо окропом на 1 хвилину. Очищаємо від шкірки і насіння. М’якоть дрібно рубаємо ножем. При бажанні можна використовувати консервовану м’якоть помідорів.
- До помідорів додаємо цукор, трохи солі, перцю, мускатний горіх на кінчику ножа і подрібнений часник. Масу добре перемішуємо.
- Лук очищаємо, нарізаємо соломкою, обсмажуємо в олії до золотистого кольору.
- У форму (змащену маслом) викладаємо половину помідорів. Зверху кладемо обсмажені філе і цибулю.
- Залишки томатів рівномірно розподіляємо по формі.
- Запікаємо в духовці (220°С) 50 хвилин.
- Готове блюдо викладаємо на тарілки. Подаємо з нарізкою зі свіжих овочів і скибочками лимона.