Судак в духовці

Судак з овочами, запечена в духовці

Не завжди виходить смачно запекти рибу: вона може виходити або сухуватою, або розвалюватися на шматочки. Але є один універсальний рецепт, коли риба готується з великою кількістю томатів та інших овочів. Якщо запікати судака таким чином, то страва виходить смачним, ароматним і дуже соковитим. Рекомендує ретельно підготувати філе, видаливши всі кісточки.
Інгредієнти:

  • філе судака — 4 шт.;
  • помідори — 500 г;
  • часник — 3 зубчики;
  • цибуля — 3 шт.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • борошно — 3 ст. л.;
  • олія рослинна;
  • сіль, перець чорний, мускатний горіх — за смаком.

Спосіб приготування:

  • Філе промиваємо, обсушуємо, солимо, перчимо. При бажанні можна збризнути невеликою кількістю лимонного соку.
  • Судака обвалюємо в борошні, обсмажуємо в олії до приємного золотистого кольору.
  • Помідори промиваємо, заливаємо окропом на 1 хвилину. Очищаємо від шкірки і насіння. М’якоть дрібно рубаємо ножем. При бажанні можна використовувати консервовану м’якоть помідорів.
  • До помідорів додаємо цукор, трохи солі, перцю, мускатний горіх на кінчику ножа і подрібнений часник. Масу добре перемішуємо.
  • Лук очищаємо, нарізаємо соломкою, обсмажуємо в олії до золотистого кольору.
  • У форму (змащену маслом) викладаємо половину помідорів. Зверху кладемо обсмажені філе і цибулю.
  • Залишки томатів рівномірно розподіляємо по формі.
  • Запікаємо в духовці (220°С) 50 хвилин.
  • Готове блюдо викладаємо на тарілки. Подаємо з нарізкою зі свіжих овочів і скибочками лимона.