Стегенця з картоплею в духовці

Качині стегенця з картоплею в рукаві в духовці

Качині ніжки вимагають особливого ставлення, коли мова йде про приготуванні в духовці. Вся справа в тому, що вони можуть вийти занадто сухими, що зіпсує враження від усього частування. Саме тому для них рекомендується використовувати рукав або хоча б закривати форму шматочком фольги. У цьому рецепті для різноманітності з картоплею і качкою запікаються яблука, які в м’ясному соку виходять приголомшливо смачними. Головне вибрати твердий сорт фруктів з яскраво вираженою кислинкою.
Інгредієнти:

  • 2 качині гомілки;
  • 3 щіпки мускатного горіха;
  • 2 картоплини;
  • 2 яблука;
  • 1 цибулина;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Промити качині стегенця і обсушити їх серветкою.
  • Видалити з стегенець жир і відкласти його в чисту тарілку.
  • По всім стегенець зробити невеликі надрізи, потім натерти м’ясо сіллю, перцем і мускатним горіхом.
  • Викласти качині гомілки в контейнер і накрити його харчовою плівкою, залишити маринуватися на 2 години.
  • Нарізати цибулю і картоплю великими шматочками, яблука – скибочками середньої товщини.
  • В рукав для випічки викласти шматочки качиного жиру, а зверху на нього – стегенця.
  • З боків від м’яса розкласти картоплю і яблука.
  • Защипнути краю рукава прищіпками і готувати качку 1 годину 15 хвилин при температурі 180 градусів.
  • При необхідності збільшити температуру, якщо з м’яса все ще виділяється сукровиця або воно виглядає жорстким.

Тепер ви знаєте, як готувати стегенця з картоплею в духовці. Приємного апетиту!
Стегенця з картоплею в духовці – це соковите м’ясо з рум’яною скоринкою і дуже ніжний і смачний гарнір. Навіть початківець кулінар без праці впорається з цим блюдом і накриє стіл для всієї родини. Якщо ви досі не розібралися, як приготувати стегенця з картоплею в духовці, вам напевно допоможуть наступні поради від досвідчених кулінарів:

  • Для випічки з стегенцями картоплю краще нарізати шматочками середньої величини. Так він досягне готовності разом з м’ясом. Якщо мова йде про молоду картоплю, то її можна запікати і цілком;
  • Довго маринувати курячі стегенця не потрібно – їм досить і 10 хвилин, щоб насититися соусом;
  • Щоб картопля з стегенцями в духовці вийшов ще смачніше, перед тим як готувати, додайте до нього оливкову олію і сушену зелень;
  • Готовність качиних і курячих стегенець перевіряється дуже просто – достатньо проколоти м’ясо ножем і перевірити, чи не виділяється сукровиця;
  • Оскільки стегенця самі по собі досить жирні, а картопля є дуже ситним гарніром, рекомендується розбавити готову страву салатом зі свіжих овочів. Також до нього відмінно підійдуть різні соління: огірки, капуста, помідори та ін