Стегенця з картоплею в духовці

Курячі стегенця з картоплею на деку в духовці

Курячі стегенця продаються практично на кожному розі, так і ціни на них залишаються доступними навіть у часи кризи. При цьому звертатися ними простіше простого – досить промити курку, і тут же можна приступати до приготування. Це означає, що така страва може без праці приготувати будь-яка господиня, витративши лише 10 хвилин свого часу. Приправу для страви краще вибрати самостійно – напевно у вас є улюблений набір спецій для птиці. Жирність сметани не має принципового значення, так що і тут можна заощадити.
Інгредієнти:

  • 800 г курячих стегенець;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 кг картоплі;
  • 4 ст. л. сметани;
  • Приправа для курки;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Добре стегенця промити і розрізати їх навпіл у місці з’єднання кісточок.
  • Сметану викласти в глибоку миску, додати до неї спеції за смаком і подрібнений часник.
  • Намазати стегенця з усіх боків отриманим соусом.
  • Картоплю очистити від шкірки і нарізати кружечками середньої товщини.
  • Змастити деко олією і рівномірно викласти картоплю на дно.
  • Картоплю посолити і поперчити за смаком, додати спеції.
  • Нарізати кільцями цибулю і розкласти його поверх картоплі.
  • Зверху викласти стегенця, відправити деко в духовку, нагріту до 180 градусів.
  • Готувати курку з картоплею 45 хвилин, потім відразу можна подавати до столу.