Курячі стегенця з картоплею на деку в духовці
Курячі стегенця продаються практично на кожному розі, так і ціни на них залишаються доступними навіть у часи кризи. При цьому звертатися ними простіше простого – досить промити курку, і тут же можна приступати до приготування. Це означає, що така страва може без праці приготувати будь-яка господиня, витративши лише 10 хвилин свого часу. Приправу для страви краще вибрати самостійно – напевно у вас є улюблений набір спецій для птиці. Жирність сметани не має принципового значення, так що і тут можна заощадити.
Інгредієнти:
- 800 г курячих стегенець;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 1 кг картоплі;
- 4 ст. л. сметани;
- Приправа для курки;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Добре стегенця промити і розрізати їх навпіл у місці з’єднання кісточок.
- Сметану викласти в глибоку миску, додати до неї спеції за смаком і подрібнений часник.
- Намазати стегенця з усіх боків отриманим соусом.
- Картоплю очистити від шкірки і нарізати кружечками середньої товщини.
- Змастити деко олією і рівномірно викласти картоплю на дно.
- Картоплю посолити і поперчити за смаком, додати спеції.
- Нарізати кільцями цибулю і розкласти його поверх картоплі.
- Зверху викласти стегенця, відправити деко в духовку, нагріту до 180 градусів.
- Готувати курку з картоплею 45 хвилин, потім відразу можна подавати до столу.